Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεγάλες αντιδράσεις για το ασφαλιστικό – Γενική απεργία στις 04/02 εισηγείται η ΓΣΕΕ

Μεγάλες αντιδράσεις για το ασφαλιστικό – Γενική απεργία στις 04/02 εισηγείται η ΓΣΕΕ
Οι κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, οδεύουν προς κλιμάκωση
Μεγάλες είναι οι κοινωνικές αντιδράσεις ενόψει της σαρωτικής μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό.
Οι κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, οδεύουν προς κλιμάκωση.
Εισήγηση για γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου ενάντια στο νέο ασφαλιστικό αλλά και στο σύνολο των μέτρων του νέου μνημονίου που θα έρθουν να προστεθούν στα μέτρα των δύο προηγούμενων, έκανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, στο γενικό συμβούλιο της Συνομοσπονδίας, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Στην ομιλία του, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι εάν βγούμε στους δρόμους μπορούμε να διεκδικήσουμε τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού και κάλεσε να υπάρξει συντεταγμένη αντίδραση, σημειώνοντας ότι θα επιδιωχθεί να γίνει συμπόρευση και με τους επιστημονικούς κλάδους (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς).
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτήρισε το νέο ασφαλιστικό ως μη ηθικά βιώσιμο που καταστρέφει τις νέες γενιές και έκανε λόγο για κυβερνητική προπαγάνδα, πως δήθεν δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. «Με 1,3 εκατ. ανέργους δεν αντιμετωπίζετε το ασφαλιστικό» ανέφερε και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι πάει να το λύσει με δημοσιονομικές πρακτικές για να κάνει το καθήκον της στους δανειστές.

«Στα κάγκελα» οι αγρότες

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν για τις 20 Ιανουαρίου οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που πρόσκεινται στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, δηλώνοντας έτοιμοι να «μείνουν στα μπλόκα για όσο χρόνο χρειαστεί», όπως επεσήμαναν οι ίδιοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Απευθύνοντας κάλεσμα και στις άλλες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στον κλάδο για μαζικές κινητοποιήσεις, στο σύνολό του οι ομιλητές σημείωσαν «δεν υπάρχει περιθώριο για μοναχικούς διαβάτες, ούτε και έχουμε πλέον την πολυτέλεια της διάσπασης».
Στη σημερινή ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 500 αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, παραγωγοί λαϊκών αγορών, αλιείς από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη και κοινή συνισταμένη αποτέλεσε η έξοδός τους με τα τρακτέρ σε κομβικά σημεία της χώρας, από σήμερα, ώστε «να οδηγήσουμε σε μπλάκ άουτ τη χώρα στις 20 Ιανουαρίου». Μπλόκα αναμένεται να στηθούν στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό, στην Καβάλα, στα τελωνεία (Κήπους και Προμαχώνα), στο Κάστρο Έυβοιας, Νίκαια και Τέμπη, ενώ στις 20 Ιανουαρίου, οι αλιείς σε Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης και Βόλο, θα βγάλουν τα καϊκιά τους στα τοπικά λιμάνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης