Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαγγελόπουλος (αναπλ. Υπ. Δικαιοσύνης): Τα άβατα τελείωσαν - Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας με Borjans

Παπαγγελόπουλος (αναπλ. Υπ. Δικαιοσύνης): Τα άβατα τελείωσαν - Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας με Borjans
Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
«Πλέον δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη σε θέματα φοροδιαφυγής και διαφθοράς, τις οποίες είχε καλλιεργήσει το παλιό σύστημα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος στη διάρκεια της εκδήλωσης για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλου, του  αναπληρωτή  υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, αλλά και του υπουργού Οικονομικών του κρατιδίου, Nobert Walter Borjans.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι «τα άβατα τελείωσαν.
Οι έρευνες γίνονται προς όλες τις κατευθύνσεις και η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να  υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.
Θα λογοδοτήσουν οι πάντες».
Κατά τον ίδιο, «η συμφωνία που υπογράφεται σήμερα και προβλέπει παροχή τεχνογνωσίας εκ μέρους των αρχών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας αποδεικνύει στην πράξη την ουσία της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».
Ο κ. Παπαγγελόπουλος ευχαρίστησε τον Υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Norbert Walter-Borjans, για την έμπρακτη στήριξη του στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.
Ο κ. Borjans σημείωσε πως «η συμφωνία που υπογράφεται σήμερα είναι ένα ηχηρό μήνυμα από την ελληνική κυβέρνηση προς τους Έλληνες πολίτες και τους φορολογούμενους ως προς τη διασφάλιση της φορολογικής δικαιοσύνης.
Ο καθένας πρέπει να πληρώσει το μερίδιο που του αναλογεί».
Ακόμη, ο κ. Borjans γνωστοποίησε ότι περίπου 50 Έλληνες φορολογικοί ελεγκτές θα μεταβούν στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας προκειμένου να εκπαιδευτούν από Γερμανούς συναδέλφους τους για να ενισχύσουν την τεχνογνωσία τους σε θέματα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, έκανε δημοσίως δεκτή την προσφορά του κ. Borjans αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όταν είναι για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου δεχόμαστε να κάνουμε δεκτή οποιαδήποτε πρόταση βοήθειας»
Σύντομα, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους έχουν αδήλωτο χρήμα να το αποκαλύψουν οικειοθελώς στις ελληνικές φορολογικές αρχές μέσω της σχετικής ρύθμισης που είναι ουσιαστικά έτοιμη.
Ακόμη, ανέφερε πως μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι τόσο της λίστας Borjans, όσο και των υπόλοιπων λιστών φοροδιαφυγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης