Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά από την Αθήνα αυστηρότερες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά από την Αθήνα αυστηρότερες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ δεν δέχεται την αύξηση των εισφορών 1,5%
Αυστηρότερες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό ζητά από την Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Τις διαθέσεις του ΔΝΤ για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με  το Βήμα της Κυριακής, αποτυπώνει η φράση «ζητήσαμε αγελάδα, μας έφεραν γάτα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ δεν δέχεται την αύξηση των εισφορών 1,5% συνολικά αλλά έως 1% , ενώ δεν θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει μεταρρύθμιση χωρίς νέα μείωση συντάξεων.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, o γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble  και P. Tomsen του ΔΝΤ θέλουν να κάνουν «αγνώριστο» το Ασφαλιστικό, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και τη ρύθμιση του χρέους.
Πάντως,  όπως τονίζουν στην εφημερίδα καλά πληροφορημένες πηγές, ο Tomsen εργάζεται μέσω παρασκηνιακών επαφών με τριπλό στόχο, που είναι η υιοθέτηση μιας «φιλόδοξης» ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η συμφωνία με τον Schaeuble για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, η επανεκλογή της Lagarde στη θέση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ.
Πάντως, σύμφωνα με πηγές των δανειστών, δεν είναι κοστολογημένο το σχέδιο που έχει δώσει η κυβέρνηση δεν είναι κοστολογημένο.
Σημειώνεται ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, σε προ ημερών συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, έθετε δύο βασικές προϋποθέσεις για την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Lagarde θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 21 Ιανουαρίου στο Νταβός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης