Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η σφαγή στο ασφαλιστικό δεν είναι προσωρινή - Το έγκλημα στο ασφαλιστικό μας αφορά όλους

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η σφαγή στο ασφαλιστικό δεν είναι προσωρινή - Το έγκλημα στο ασφαλιστικό μας αφορά όλους
"Η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού βρίσκεται σε εξέλιξη", ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
«Το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι μια ακόμα απόδειξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ολοκληρώνουν τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να τελειώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην πολιτική- πολιτιστική εκδήλωση της ΚΟΑ στο ΣΕΦ.
Όπως είπε, «βρώμικη δουλειά είναι να μετατρέπεις την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση του κάθε ασφαλισμένου και τη σύνταξη σε επίδομα πτωχοκομείου και να ανοίγεις έτσι το δρόμο για χρυσές δουλειές στους μεγαλεμπόρους στην υγεία και στις ασφαλιστικές εταιρείες».
Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «το έγκλημα στο ασφαλιστικό μας αφορά όλους. Κανείς δεν μένει έξω από τη σφαγή», αλλά και ότι «η σφαγή στο ασφαλιστικό δεν είναι προσωρινή», αλλά μόνιμη.
Υπογράμμισε δε, πως «αν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια ενταφίαζαν ένα προς ένα τα κοινωνικά – ασφαλιστικά δικαιώματα του λαού μας, ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βάζει οριστικά ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση.
Και την ίδια ώρα που βάζουν την ταφόπλακα στο ασφαλιστικό λένε στους εργαζόμενους να διαλέξουν από τι ξύλο θα ‘ναι το φέρετρο.
Γι’ αυτό το ασφαλιστικό για το σύνολο της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορεί παρά να είναι αιτία πολέμου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει το έγκλημα χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα, τα ίδια ψέματα, τους ίδιους εκβιασμούς, τις ίδιες απειλές με τους προκατόχους του στο τιμόνι της αστικής διαχείρισης».
Τόνισε  μάλιστα πως «τα περί μη βιωσιμότητας του ασφαλιστικού οι σημερινοί και αυριανοί συνταξιούχοι πρέπει να τα επιστρέψουν πίσω στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πληρώνοντάς την πολιτικά αυτή τη φορά».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως  «οι ψεύτικες προσδοκίες και οι ελπίδες τέλειωσαν πολύ νωρίς, στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μπαίνουμε στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης.
Ένα χρόνο κατά τον οποίο οι βιομήχανοι μέσω του ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο, απαιτούν νέες φοροαπαλλαγές, πρόσθετα εργαλεία κρατικής στήριξή τους, την ίδια ώρα που τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται να εισάγουν στα σχολεία ειδικό μάθημα «Φορολογικής Συνείδησης», επειδή προφανώς …ανακάλυψαν –οι φωστήρες- ότι η φοροδιαφυγή και φοροαπαλλαγή γίνεται από μαθητές και φοιτητές κι όχι από το μεγάλο κεφάλαιο».
Το ΚΚΕ, όπως είπε, «απευθύνει κάλεσμα λαϊκού ξεσηκωμού».
Ακόμη, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «όλες αυτές οι εξελίξεις αλλά και οι επιδιώξεις και στοχεύσεις της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τροφοδοτούν και εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα.
Η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
Είναι υπαρκτές οι διεργασίες μετά και τις εκλογές στη ΝΔ.
Η ανάδειξη νέου Προέδρου τη ΝΔ, αποτελούν σήμερα κόμβο της γενικότερης αναδιάταξης του πολιτικού συστήματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης