Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναβολή της έλευσης των τεχνικών κλιμακίων αύριο, Δευτέρα (18/1), στην Αθήνα - Αγκάθι το ασφαλιστικό

Αναβολή της έλευσης των τεχνικών κλιμακίων αύριο, Δευτέρα (18/1), στην Αθήνα - Αγκάθι το ασφαλιστικό
Δεν έρχονται αύριο, Δευτέρα, τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα
Δεν φαίνεται να έρχονται αύριο, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια, παρά τον αρχικό προγραμματισμό, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.
Βάσει προγραμματισμού άλλωστε η έλευση των θεσμών στη χώρα μας αναμένετο στις αρχές της εβδομάδας, ώστε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Αποκαλυπτική των διαθέσεων των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ είναι, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η φράση «ζητήσαμε αγελάδα, μας έφεραν γάτα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ ζητά αυστηρότερες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό από την Αθήνα και μάλιστα, δεν δέχεται την αύξηση των εισφορών 1,5% συνολικά αλλά έως 1% , ενώ δεν θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει μεταρρύθμιση χωρίς νέα μείωση συντάξεων.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, o γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble  και P. Tomsen του ΔΝΤ θέλουν να κάνουν «αγνώριστο» το Ασφαλιστικό, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και τη ρύθμιση του χρέους.
Πάντως, σύμφωνα με πηγές των δανειστών, δεν είναι κοστολογημένο το σχέδιο που έχει δώσει η κυβέρνηση και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το θέτουν ως προϋπόθεση για την επιστροφή της αποστολής του στην Αθήνα.
Ακόμη, οι δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων ζητούν πλήρη ποσοτικοποίηση του ασφαλιστικού και πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 900 εκατ. ευρώ για το 2016.
Σημειώνεται ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, σε προ ημερών συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, έθετε δύο βασικές προϋποθέσεις για την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Lagarde θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 21 Ιανουαρίου στο Νταβός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης