Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η προσφυγική κρίση εξελίσσεται σε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από το Grexit

tags :
Citigroup: Η προσφυγική κρίση εξελίσσεται σε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από το Grexit
Το 2016, θα αποδειχθεί εξίσου δύσκολη χρονιά....υποστηρίζει η Eurasia Group
Η Ευρώπη είχε μια πολύ δύσκολη χρονιά το 2015 με την ελληνική κρίση και τον κίνδυνο Grexit, τις ανησυχίες για Brexit, την κρίση με την Ρωσία και ο πόλεμος με την Συρία.
Αλλά απ 'όλα τα προβλήματα της Ευρώπης, η Citigroup  εκτιμάει ότι η πιο επικίνδυνη κρίση για την Ευρώπη είναι η προσφυγική κρίση.
«Η προσφυγική κρίση συνδυάζει τους γεωπολιτικούς και κοινωνικοοικονομικούς κινδύνους.
Βραχυπρόθεσμα η προσφυγική κρίση ξεπερνάει ως πρόβλημα το κίνδυνο Grexit, την ένοπλη αντιπαράθεση Ρωσίας με Ουκρανία.
Αυτό συμβαίνει γιατί η προσφυγική κρίση έχει οδηγήσει σε «πολιτική αστάθεια του συστήματος της ΕΕ.
Ταυτόχρονα η αύξηση του λαϊκισμού, της ξενοφοβίας, καθώς και την πολιτικής του κατακερματισμού των ευρωπαϊκών κοινωνιών πλήττουν την συνοχή της Ευρώπης.
Τα ακροδεξιά κόμματα (όπως στην Γερμανία και το Εναλλακτικό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας με επικεφαλής τον Marine Le Pen) έχουν αποκτήσει δυναμική.
Επιπλέον, οι αναλυτές έχουν αρχίσει να ανησυχούν για την πολιτική του κατακερματισμού και των διαφωνιών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ σχετικά με το πώς να χειριστούν τις κρίσεις.
Και τελικά, ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος που μπορεί να προκαλέσει το πρόβλημα των προσφύγων είναι το Merkelexit δηλαδή να χάσει τις εκλογές η Merkel στην Γερμανία.
Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι  θα ήταν πολύ ευτυχείς να δουν την Merkel εκτός ωστόσο μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτούσε μια μεγάλη αλλαγή στην πορεία της Ευρώπης.
Το πιο σημαντικό, θα διαφανεί ότι η Ευρώπη δεν έχει την  ικανότητα να ανταποκριθεί συλλογικά σε οποιαδήποτε κρίση υποστηρίζει η Eurasia Group.
Το 2016, θα αποδειχθεί εξίσου δύσκολη χρονιά.
Το ταξίδι των μεταναστών προς την Ευρώπη δεν έχει (δομικά) υποχωρήσει ... οι ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να είναι διχασμένοι με την προσφυγική κρίση.

Screen Shot 2016 01 19 at 2.44.22 PM

Screen Shot 2016 01 19 at 2.43.40 PM
(Πρώτη ενημέρωση: 00:24, 20 Ιανουαρίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης