Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιλής (ΓΓΔΕ): Προηγούνται οι δεσμεύσεις έναντι των δανειστών - Στόχος η έξοδος της χώρας από την κρίση

Πιτσιλής (ΓΓΔΕ): Προηγούνται οι δεσμεύσεις έναντι των δανειστών - Στόχος η έξοδος της χώρας από την κρίση
«Η χώρα έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση», υποστήριξε ο νέος γ.γ. Δημοσίων Εσόδων
«Δεν ξέρω αν πρέπει να σας ευχηθώ συγχαρητήρια ή συλλυπητήρια δεδομένου του όγκου και των δυσκολιών της δουλειάς σας» είπε γεμάτος με μια διάθεση χιούμορ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτους ανακοινώνοντας το νέο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή που εστίασε στις προτεραιότητες του τρίτου Μνημονίου.
Τόσο ο κ. Τσακαλώτος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, καλωσόρισαν το νέο ΓΓΔΕ σημειώνοντας τις προσδοκίες καλής συνεργασίας και αναδεικνύοντας δεόντως την αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
«Όταν έγινε υπουργός Οικονομικών το περασμένο καλοκαίρι, αυτοί που μου έλεγαν συγχαρητήρια και αυτοί που μου έλεγαν συλλυπητήρια ήταν 50-50. Είναι αρκετή και δύσκολη η δουλειά τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στη ΓΓΔΕ» είπε ο κ. Τσακαλώτος σημειώνοντας ότι ο κ. Πιτσιλής αναδείχθηκε μέσα από μια ανεξάρτητη και διαφανή διαδικασία.
«Δεν είναι ο υποψήφιος που ήρθε από τη ΓΓΔΕ, μπορεί να βοηθήσει… καμιά φορά εμείς που είμαστε μέσα σε ένα υπουργείο είμαστε κολλημένοι και δεν μπορούμε να δώσουμε μια νέα ματιά στα προβλήματα» ανέφερε.
Ο υπουργός εξήρε το ρόλο της Φορολογικής Διοίκησης τόσο στην πάταξη της φοροδιαφυγής όσο και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, πτυχές οι οποίες όπως είπε βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης του ευχήθηκε «καλή τύχη και υπομονή».
«Θα σταθούμε στο πλάι του» είπε και πρόσθεσε ότι « εμείς δεν βρήκαμε Γραμματέα μέσα από τα γραφεία συμβούλων υπουργών, όπως έγινε στο παρελθόν, αλλά κάναμε μια πολύ διαφανή διαδικασία».
Από την πλευρά του ο δικηγόρος Γιώργος Πιτσιλής, αφού ιεράρχησε τις προατεραιότητες τόνισε ότι οι προκλήσεις είναι πολλές και μεγάλες και ιεραρχώντας τις έβαλε σε πρώτο πλάνο την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των πιστωτών συμπληρώνοντας ότι στις πρώτες γραμμές προτεραιότητας βρίσκονται η στελέχωση των υπηρεσιών, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με διεύρυνση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, η απλοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεων.
«Η χώρα έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, πρόθεσή μου είναι να συνεργαστούμε άριστα για τον κοινό σκοπό που είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση» κατέληξε ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης