Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μαντζούνης (Alpha Bank): Οι τράπεζες είναι θύματα της κρίσης - Δεν ευθύνονται για αυτή

Μαντζούνης (Alpha Bank): Οι τράπεζες είναι θύματα της κρίσης - Δεν ευθύνονται για αυτή
«Η Alpha πήρε τη λιγότερη κρατική βοήθεια κατά την ανακεφαλαίωση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας
Οι τράπεζες δεν ευθύνονται για την κρίση, αλλά αποτελούν και αυτές θύματά της.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Δημήτρης Μαντζούνης, σε ομιλία του, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του Λευκώματος «Με λογισμό και μ’ όνειρο, Alpha Bank, 19ος -21ος αιώνας».
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο διοικητής της ΤτΕ, κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Στην ομιλία του, ο κ. Μαντζούνης, αναφέρθηκε στην καινοτομία της Alpha Bank από το 1970 έως σήμερα, που αποτελεί άλλωστε και αντικείμενο του λευκώματος, ενώ ειδική μνεία έκανε στον κ. Γιάννη Κωστόπουλο, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας.
Ο κ. Μαντζούνης έκανε μια αναδρομή στην ιστορία της τράπεζας, που συνδέεται και με την ιστορία της χώρας, με έμφαση της δεκαετία του 2000.
Μάλιστα αναφέρθηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, σχολιάζοντας ότι η χώρα δεν τους εκμεταλλεύτηκε όσο θα έπρεπε, ωστόσο «συγκρατούμε το καλό του εθελοντισμού και όσους προσέφεραν από την τράπεζα και συνεχίζουν να προσφέρουν»
«Η Alpha πήρε τη λιγότερη κρατική βοήθεια κατά την ανακεφαλαίωση», σημείωσε, επίσης, χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, αναφερθείς στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σχολίασε πως «έχει χαθεί η ωραία αίσθηση της δημιουργίας, καθώς γίνεται απλά συλλογή στοιχείων που δίνονται στους επόπτες».
Τέλος, ο κ. Μαντζούνης υπογράμμισε: «Παραμένουμε στην Ελλάδα για να συνεχίσουμε αυτό που ξεκίνησε ο κος Κωστόπουλος τη δεκαετία του '70 με λογισμό και μ όνειρο».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης