Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Οι αδύναμες τιμές του πετρελαίου, πρόκληση για τις αξιολογήσεις πετρελαϊκών εταιρειών στις αναδυόμενες αγορές

Fitch: Οι αδύναμες τιμές του πετρελαίου, πρόκληση για τις αξιολογήσεις πετρελαϊκών εταιρειών στις αναδυόμενες αγορές
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι η τιμή του αμερικανικού αργού θα ανακάμψει μερικώς το δεύτερο ήμισυ του 2016, καθώς η αγορά θα βρίσκει την ισορροπία της
Πρόκληση χαρακτηρίζει τις αδύναμες τιμές του πετρελαίου για τις αξιολογήσεις των πετρελαϊκών εταιρειών στις αναδυόμενες αγορές ο οίκος αξιολόγησης Fitch σε ανάλυσή του.
Όπως σημειώνει η Fitch, αν και δεν αναμένεται το 2016 να υπάρξουν αρνητικές αξιολογήσεις, ωστόσο μια αργή ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου θα σημαίνει ότι πολλές εταιρείες του κλάδου θα πρέπει να προχωρήσουν σε σημαντικά βήματα, αν θέλουν τα πιστωτικά τους προφίλ να καταστούν κατάλληλα για τις τρέχουσες αξιολογήσεις τους μέχρι το 2018.
Υποθέτοντας ότι το πετρέλαιο θα διαμορφωθεί στα 45 δολάρια το βαρέλι το 2016 και στα 50 και 55 δολάρια τα δύο επόμενα χρόνια, η Fitch εκτιμά ότι η εταιρεία Total, για παράδειγμα, θα χρειαστεί να προχωρήσει σε μεγάλες περικοπές, περίπου κατά το ένα τρίτο εν συγκρίσει με το 2015, προκειμένου να διατηρήσει το προφίλ αξιολόγησής της υπό αυτό το σενάριο.
Οι εταιρείες μπορούν να κάνουν περισσότερα από το να περικόψουν τις επενδύσεις και τις επιστροφές μερισμάτων, σημειώνει η Fitch.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι η τιμή του αμερικανικού αργού θα ανακάμψει μερικώς το δεύτερο ήμισυ του 2016, καθώς η αγορά θα βρίσκει την ισορροπία της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης