Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε Ισραήλ και Κύπρο στο επόμενο διήμερο ο πρωθυπουργός, επικεφαλής μεγάλης ελληνικής αντιπροσωπείας

Σε Ισραήλ και Κύπρο στο επόμενο διήμερο ο πρωθυπουργός, επικεφαλής μεγάλης ελληνικής αντιπροσωπείας

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από εννέα υπουργούς

Στο Ισραήλ μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από εννέα υπουργούς στο πλαίσιο πραγματοποίησης διευρυμένης διμερούς συνάντησης στην οποία θα συζητηθούν θέματα που προάγουν τη συνεργασία των δύο χωρών.
Η υπουργική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 στα Ιεροσόλυμα και αμέσως μετά, θα γίνει η τελετή υπογραφών σε σειρά συμφωνιών.
Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των Αλέξη Τσίπρα και Βενιαμίν Νετανιάχου. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί δείπνο εργασίας, μετά τη λήξη του οποίου ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν για την Κύπρο, τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού τους.
Εκεί, μεθαύριο Πέμπτη 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διευρυμένη συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου και αμέσως μετά, η τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.
Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ - κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.
Παράλληλα, με την επίσκεψη στο Ισραήλ, ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Παλαιστίνη, όπου θα συναντηθεί με Παλαιστίνιους αξωματούχους.
Στην Κύπρο τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η υπουργός παρά τω πρωθυπουργό - κυβενρητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης