Πολιτική

Μιχαλολιάκος: Όσο υπάρχει αυτό το χρέος δεν είναι δυνατό να λυθεί το ασφαλιστικό και να υπάρξει ανάπτυξη

Μιχαλολιάκος: Όσο υπάρχει αυτό το χρέος δεν είναι δυνατό να λυθεί το ασφαλιστικό και να υπάρξει ανάπτυξη
«Οι εργαζόμενοι που θα πάρουν συντάξεις πείνας θέλουν απόδοση ευθυνών», υποστήριξε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής
Την εκτίμηση ότι «όσο υπάρχει αυτό το χρέος δεν είναι δυνατό ούτε να λυθεί το ασφαλιστικό, αλλά ούτε και να υπάρξει ανάπτυξη» εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, κ. Νίκος Μιχαλολιάκος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό.
Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι δεν είχε γίνει ενημέρωση όλων των κομμάτων, καθώς υπήρξε «μονομερής διάκριση από την κυβέρνηση προς εκείνους που επιλέγουν να είναι εθνικιστές».
Στη συνέχεια ο κ. Μιχαλολιάκος υπογράμμισε ότι «η συζήτηση γίνεται στον αέρα διότι δεν υπάρχει κοστολογημένο πρόγραμμα από καμία μεριά».
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι όλα αυτά τα ζητήματα είχαν τεθεί και στις 14 Αυγούστου του 2015, όταν και ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ψήφισαν το Ποτάμι.
«Ας σταματήσει ο πατριωτισμός του ευρώ», συνέχισε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι η Ευρώπη μας εγκαταλείπει και 1 εκατ. μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα με ευθύνη της Ευρώπης.
Στη συνέχεια ανέφερε πως «οι εργαζόμενοι που θα πάρουν συντάξεις πείνας θέλουν απόδοση ευθυνών, να δώσουν λόγο οι υπαίτιοι», καλώντας όλους «όσοι λεηλάτησαν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, να λογοδοτήσουν».
«Ο λαός ζητάει δικαιοσύνη και τιμωρία των ενόχων για όσα συμβαίνουν στο ασφαλιστικό», υπογράμμισε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, καθιστώντας σαφές ότι η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
«Ακόμη οι συζητήσεις με την πρώην τρόικα συνεχίζονται, με τους Moscovici και Dijsselbloem να απαιτούν οριζόντιες περικοπές», πρόσθεσε.
Ο ίδιος αποκάλεσε τους αγρότες «ψυχή του έθνους», τονίζοντας ότι αποτελούν διπλό κέρδος για την ελληνική οικονομία.
Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να εξοντώσει «ό,τι υγιές και παραγωγικό υπάρχει σε αυτό τον τόπο».
«Είχαμε 3 ανακεφαλαιοποιήσεις στις τράπεζες όπου ο ελληνικός λαός πλήρωσε σχεδόν 40 ευρώ και έχουν μείνει μόνο 800 εκατ. ευρώ», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος, ενώ σημείωσε σκωπτικά «για τις τράπεζες βρέθηκαν λεφτά για να είναι εγγυημένες οι καταθέσεις, αλλά έχουμε capital controls».
«Γιατί δεν μπορεί να γίνει ανακεφαλαιοποίηση και για τα ασφαλιστικά ταμεία;», διερωτήθηκε στη συνέχεια.
Ακόμα σημείωσε ότι «τα λεφτά των Ταμείων χάθηκαν με το Χρηματιστήριο και με το PSI», ενώ διερωτήθηκε ξανά: «Τους έλληνες εργαζόμενους τους ρώτησε κανείς όταν έγινε το PSI και τους κουρέψανε τον ιδρώτα τους;».
Ο κ. Μιχαλολιάκος υπογράμμισε πως η επέκταση των ορίων ηλικίας θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη ανεργία στους νέους, η οποία θα οδηγήσει σε περαιτέρω μετανάστευση.
«Συνεχίζετε την ίδια πολιτική με τη Νέα Δημοκρατία.
Φύγετε, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο Μνημόνιο», κατέληξε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης