Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Το 88% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ

Αλεξιάδης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Το 88% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ
Ο μέσος φόρος που πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος είναι 950 ευρώ, ενώ ο μέσος φόρος που πληρώνει ο κάθε αγρότης είναι 350 ευρώ τόνισε ο κ.Αλεξιάδης
Την θέση ότι το 88% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης κατηγορώντας εμμέσως τους αγρότες για φοροδιαφυγή.
«Το 88% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Ο μέσος φόρος που πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος είναι 950 ευρώ, ενώ ο μέσος φόρος που πληρώνει κάθε αγρότης είναι 350 ευρώ.
Πρέπει να το πάμε πιο κάτω ή να κάνουμε συζήτηση για να το πάμε πιο δίκαια πιο αναλογικά και να απαλλαγούν όσοι έχουν πιο χαμηλά και μεσαία εισοδήματα;» διερωτήθηκε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Αλεξιάδης.
«Έχουν αφορολόγητο μέχρι 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις, θέλουν να γίνει 15 ή 20.000 ευρώ;
Στις αποζημιώσεις δεν φορολογούνται καθόλου» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.
«Κάποιοι θέλουν αφορολόγητο 30.000 ευρώ;
Αν είναι να το πάμε παραπάνω για να το αντιμετωπίσουμε χιουμοριστικά... » τόνισε ο κ.Αλεξιάδης.
Ερωτηθείς για την άρνηση των αγροτών να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναρωτήθηκε «όταν κάνεις κινητοποίηση, την κάνεις για να πετύχεις αν δεν κανείς το διάλογο πως θα τον πετύχεις;»
«Δεν γίνεται διάλογος, ενώ τον επιδιώκουμε, γι’ αυτό οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν τι συμβαίνει, ξέρω κι εγώ απ' αυτά τα πράγματα, έχω κάνει κι εγώ καταλήψεις, έχω συλληφθεί» τόνισε ο κ.Αλεξιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης