Τελευταία Νέα
Διεθνή

Galhau (ΕΚΤ): Ισχυρότερες πλέον οι ευρωπαϊκές τράπεζες - Για ταχύτερη ανάπτυξη απαιτείται επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων

Galhau (ΕΚΤ): Ισχυρότερες πλέον οι ευρωπαϊκές τράπεζες - Για ταχύτερη ανάπτυξη απαιτείται επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων
Περάν της νομισματικής πολιτικής, υπενθυμίζουμε τακτικά στις κυβερνήσεις την ανάγκη ενίσχυσης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, τόνισε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ
Την ανάγκη ενίσχυσης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων από τις ευρωπαϊκές χώρες τόνισε ο γάλλος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Francois Villeroy de Galhau, προσθέτοντας ότι όσες το έχουν κάνει, βλέπουν ταχύτερη ανάπτυξη.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ouest France», ο Villeroy de Galhau ανέφερε ότι η Γαλλία έχει υιοθετήσει ορισμένες μεταρρυθμίσεις που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως πρόσθεσε ότι μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα για να εξαλείψει την ανεργία.
«Πέραν της νομισματικής πολιτική, υπενθυμίζουμε τακτικά στις κυβερνήσεις, περιλαμβανομένης της Γαλλίας, ότι είναι αναγκαίο να ενισχύουν τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Villeroy, ο οποίος διοικεί την κεντρική τράπεζα της Γαλλίας από τον Οκτώβριο.
«Όταν κοιτάζει κανείς τα ποσοστά ανάπτυξης στην Ευρώπη, οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά είναι αυτές που προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις σε διαφορετικές στιγμές και υπό διαφορετικές πολιτικές πλειοψηφίες: η Σουηδία τη δεκαετία του 1990, η Γερμανία το 2000 και πιο πρόσφατα η Ισπανία», υπογράμμισε.
Στη Γαλλία, πρόσθεσε, «οι άνεργοι και οι νέοι δεν έχουν χρόνο να περιμένουν για τα διάφορα πολιτικά χρονοδιαγράμματα, γι' αυτό είναι αναγκαίο να συνεχιστούν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, όπως στο εργατικό κόστος».
Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ο γάλλος κεντρικός τραπεζίτης επισήμανε ότι σήμερα είναι πιο ισχυρές απ' ό,τι πριν από την κρίση, με σχεδόν διπλάσια κεφάλαια σε σχέση με το σταθμισμένο ενεργητικό τους και για τη Γαλλία ανέφερε ότι οι τράπεζες είναι δύο φορές πιο σταθερές απ' ό,τι πριν από την κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης