Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Κοκορομαχία από το παρελθόν και χωρίς λύσεις για το ασφαλιστικό η πρώτη μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη

Κοκορομαχία από το παρελθόν και χωρίς λύσεις για το ασφαλιστικό η πρώτη μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη
Εδραιώνεται εν μέσω πόλωσης το νέο δίπολο στην εγχώρια πολιτική σκηνή
Η πρώτη σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για το ασφαλιστικό επιβεβαίωσε το νέο δίπολο που στήνεται στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εισέρχονται σε μια φάση έντονης και πολωτικής πολιτικής αντιπαράθεσης.
Γεγονός που βολεύει και τους δύο.
Ο μεν Τσίπρας για να συσπειρώσει τους βουλευτές του ενόψει των κρίσιμων και δύσκολων ψηφοφοριών που ακολουθούν στη Βουλή.
Ο δε Μητσοτάκης για να πείσει τους βουλευτές του ότι η εκλογή του στο «τιμόνι» της ΝΔ σηματοδοτεί και την έναρξη μιας ισχυρής αντιπολίτευσης που θα επαναφέρει τη ΝΔ δυναμικά στο πολιτικό «παιχνίδι».
Η τακτική αυτή των Τσίπρα – Μητσοτάκη αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα και να διατηρηθεί όσο τα αδιέξοδα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία παραμένουν.
Ο Τσίπρας θα επιδιώξει να πείσει ότι είναι διαφορετικός από τον Κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, τους οποίους άλλωστε και κατηγορεί για ακραία νεοφιλελεύθερη πορεία που εκπροσωπεί τους λίγους και τους εύπορους.
Επίκληση στη διαφορετικότητα θα επιχειρήσει και ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος θέλει να δείξει ότι έτοιμος να ασκήσει μια δημιουργική αντιπολίτευση, «ποντάροντας» ότι σε βάθος χρόνου (μια και είναι εμφανές ότι ακόμα δεν είναι έτοιμος) θα βγει κερδισμένος στη μάχη «κατά του λαϊκισμού» και κατά του Τσίπρα ως εκφραστής της αλήθειας.
Το διαφορετικό επιζητά και η κοινωνία, η οποία επιθυμεί διακαώς να δει λύσεις στα προβλήματα της
Κάτι που δεν φάνηκε από την πρώτη αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο ένας επέρριψε στον άλλο την ευθύνη για τη μη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Ο μεν Τσίπρας, ο οποίος υποσχόταν μέχρι πριν έναν χρόνο την χορήγηση 13ης σύνταξης, επέρριψε επί της ουσίας την ευθύνη στο PSI για την κατάρρευση των ταμείων, ο δε Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο λόγω του πρώτου έτους διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Τσίπρας και Μητσοτάκης θα μονοπωλήσουν την εγχώρια πολιτική σκηνή τα επόμενα χρόνια.
Πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους, τους οποίους τα κόμματα και οι ψηφοφόροι τους, τους υποδέχθηκαν ως εκφραστές της πολιτικής αλλαγής και ανανέωσης.
Αλλά η έκφραση αυτής της αλλαγής και ανανέωσης προϋποθέτει δημιουργικό λόγο και ουσιαστικές λύσεις στα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος.
Χωρίς τη συνήθη (και πλέον ενοχλητική) μετακύλιση ευθυνών, αλλά με τολμηρές πρωτοβουλίες και ρηξικέλευθες κινήσεις.
Τότε μόνο η αντιπαράθεση τους θα είναι ουσίας και όχι άλλη μια κοκορομαχία από το παρελθόν.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης