Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Rajoy στους Σοσιαλιστές: Να επιλέξουν αν θα συνεργαστούν με τους Podemos ή αν θέλουν εκλογές

Επίθεση Rajoy στους Σοσιαλιστές: Να επιλέξουν αν θα συνεργαστούν με τους Podemos ή αν θέλουν εκλογές
Δεν μπορεί να συνεχιστεί η αβεβαιότητα, διότι βλάπτει την ισπανική οικονομία, τόνισε
Την ανάγκη να μπει τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα που ζει η Ισπανία τόνισε σε δηλώσεις του ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού και πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, Mariano Rajoy, επιτιθέμενος μάλιστα στους Σοσιαλιστές (PSOE) και τον επικεφαλής τους, Pedro Sanchez.
«Όποιος έχει το κλειδί αυτή τη στιγμή, πρέπει να επιλέξει με ποιον θέλει να συνεργαστεί», σημείωσε ο Mariano Rajoy απευθυνόμενος προς τον Sanchez, προσθέτοντας ότι «έχουμε κάνει μια πρόταση στην κατεύθυνση της σταθερότητας, της μετριοπάθειας, της σοφίας και της κοινής λογικής».
Παράλληλα, τόνισε ότι ο Pedro Sanchez πρέπει να πει με σαφήνεια αν θέλει την υποστήριξη των Podemos ή αν θέλει να πάει η χώρα σε εκλογές.
«Όσο πιο γρήγορα επιλυθεί το θέμα, τόσο το καλύτερο», τόνισε ο Mariano Rajoy, για να προσθέσει ότι δεν μπορεί να παραταθεί άλλο αυτή η κατάσταση επ' αόριστον, διότι βλάπτει την ισπανική οικονομία.
Ακόμη υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία του ισπανικού λαού, που ανέδειξε πρώτο κόμμα στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου το Λαϊκό Κόμμα, σημειώνοντας ότι οι Ισπανοί ψήφισαν μια λίστα και μια υποψηφιότητα, για να τονίσει ότι ο ίδιος δεν είναι «εμπόδιο» για τους Σοσιαλιστές, όμως πρόσθεσε ότι αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο Sanchez θέλει να είναι πρόεδρος της κυβέρνησης.
Νωρίτερα, σημειωτέον, ο επικεφαλής των Ciudadanos, Albert Rivera, τόνισε ότι δεν θα στηρίξει μια κυβέρνηση Σοσιαλιστών, αν σε αυτή μετέχει το Podemos, καθώς δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την ενότητα της Ισπανίας και την έξοδό της από την Ευρώπη.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης