Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Προειδοποιεί για κύμα πτωχεύσεων στον ενεργειακό κλάδο – 400 εταιρείες δεν θα επιβιώσουν

BlackRock: Προειδοποιεί για κύμα πτωχεύσεων στον ενεργειακό κλάδο – 400 εταιρείες δεν θα επιβιώσουν
Καθώς τα έσοδά τους υποχωρούν, πολλές εταιρείες δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink
Οι αγορές πρέπει να προετοιμαστούν για ένα κύμα πτωχεύσεων ανά την υφήλιο στον ενεργειακό κλάδο, προειδοποιεί ο Larry Fink, διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι μέχρι και 400 εταιρείες του κλάδου ίσως να μην καταφέρουν να επιβιώσουν εξαιτίας της πτωτικής πορείας του πετρελαίου.
Όπως αναφέρει, καθώς τα έσοδά τους υποχωρούν, πολλές εταιρείες δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Larry Fin ανέφερε ότι «τα ορυκτά καύσιμα θα παραμείνουν φθηνά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», απηχώντας όσα είχε πει την περασμένη εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι η τιμή του αργού πετρελαίου, παρά την πρόσφατη άνοδο, έχει ακόμη δρόμο για να χτυπήσει τον κυκλικό πάτο.
Ο Fink δεν κατονόμασε τις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου που εκτιμά ότι μπορεί να πτωχεύσουν.
Το Bloomberg εκτιμά ότι οι ανεξάρτητοι αμερικανοί εξαγωγείς πετρελαίου είναι πιθανόν να αναφέρουν ζημίες που θα φθάσουν συνολικά τα 14 δισ. δολάρια το 2015, μετά την κατάρρευση των τιμών του αργού πετρελαίου.
Από τον Αύγουστο του 2013, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό έχουν υποχωρήσει 72%, ενώ αυτό τον μήνα υποχωρούν κατά 14%.

Crude Jan 28 2016

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης