Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard & Poor's: Έξι εκδότες χρέους διεθνώς προχώρησαν σε αθέτηση πληρωμών μέχρι στιγμής στο 2016

Standard & Poor's: Έξι εκδότες χρέους διεθνώς προχώρησαν σε αθέτηση πληρωμών μέχρι στιγμής στο 2016
Η αθέτηση πληρωμών (default) διαφέρει από την κατά πολύ χειρότερη - αθεράπευτη - χρεοκοπία (insolvency) και τη νομική συνέπεια αυτής, πτώχευση (bankruptcy).
Σε έξι αθροίζονται οι εκδότες χρέους διεθνώς των οποίων την πιστοληπτική ικανότητα αξιολογεί ο διεθνής οίκος Standard & Poor's (S&P), που μέχρι στιγμής πραγματοποίησαν αθέτηση πληρωμών στο νέο έτος.
Σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, ο S&P ανέφερε ότι οι εταιρείες παραγωγής χάρτου Verso Paper Holdings LLC και Verso Paper Finance Holdings LLC - αμφότερες, μέλη του ομίλου Verso Corp. - δεν κατέβαλαν εγκαίρως πληρωμή τόκων σε ομόλογά τους, επιλέγοντας αντ' αυτού να χρησιμοποιήσουν τις προβλεπόμενες περιόδους χάριτος, οι οποίες κρίνεται ότι τελικά δεν θα τους επιτρέψουν να προλάβουν να εξοφλήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους.
Ο οίκος εκλαμβάνει τις δύο εταιρείες ως έναν επιχειρηματικό οργανισμό που κατέγραψε αθέτηση πληρωμών (one default).
Επισημαίνεται, ότι η αθέτηση πληρωμών (default) διαφέρει από την κατά πολύ χειρότερη - αθεράπευτη - χρεοκοπία (insolvency) και τη νομική συνέπεια αυτής, πτώχευση (bankruptcy).

sp graph

Εκ του συνόλου των έξι εκδοτών χρέους που προχώρησαν σε αθέτηση πληρωμών εφέτος, οι τέσσερις βρίσκονται στις ΗΠΑ, ένας σε αναδυόμενη χώρα και ένας έχει παρουσία σε λοιπές ανεπτυγμένες οικονομίες (Αυστραλία, Καναδά, Ιαπωνία και Νέα Ζηλανδία).
Συγκριτικά, στον πρώτο μήνα του 2015 είχαν καταγραφεί επτά αντίστοιχες περιπτώσεις αθέτησης πληρωμών, εκ των οποίων οι τρεις στις ΗΠΑ, τρεις σε αναδυόμενες αγορές και μία στην Ευρώπη.
Σε ολόκληρο το 2015, οι εκδότες χρέους που αθέτησαν πληρωμές τους ήταν κυρίως από τις ΗΠΑ (66), ακολουθούμενοι από αυτούς σε αναδυόμενες αγορές (26), Ευρώπη (16) και άλλες ανεπτυγμένες χώρες (5).
Μεταξύ αυτών των 113 εκδοτών χρέους σε κατάσταση αθέτησης πληρωμής, οι 36 το έπαθαν λόγω μεγάλων μεταβολών σε συναλλαγματικές ισοτιμίες, 33 δεν είχαν τη ρευστότητα να αποπληρώσουν τόκους ή κεφάλαιο, 22 χρεοκόπησαν, 11 λόγω παρεμβάσεων εποπτικού φορέα και επτά ήταν εμπιστευτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης