Τελευταία Νέα
Τράπεζες

Τράπεζα Πειραιώς: Επέκταση της Συμβολαιακής Τραπεζικής στα γεωργικά εφόδια και τα ξενοδοχεία

Τράπεζα Πειραιώς: Επέκταση της Συμβολαιακής Τραπεζικής στα γεωργικά εφόδια και τα ξενοδοχεία
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε δύο νέες πρωτοβουλίες
Την επέκταση της Συμβολαιακής Τραπεζικής στον τομέα της εμπορίας γεωργικών εφοδίων, καθώς και στον ξενοδοχειακό κλάδο, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, με την ευκαιρία συμπλήρωσης τριών ετών λειτουργίας του πρωτοποριακού προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη,  η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε δύο νέες πρωτοβουλίες, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και τη διασύνδεση των συμβολαιακών δραστηριοτήτων με τα δίκτυα λιανικής διακίνησης.
Μιλώντας στην εκδήλωση ο Νίκος Χριστοδουλάκης, Σύμβουλος Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, χαρακτήρισε την αγροτική μεταποίηση, ως τον νέο πρωταγωνιστή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.
Όπως είπε, η αγορά απαιτεί σταθερή ποιότητα, επαρκή τροφοδοσία και καλές τιμές, ενώ για τις επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα σημείωσε ότι για να ανταποκριθούν έχουν ανάγκη από εκσυγχρονισμό τεχνολογίας, ρευστότητα, οργανωμένη παραγωγή και οριζόντιες υπηρεσίες.
Από την πλευρά του, ο Χριστόδουλος Αντωνιάδης,  Σύμβουλος Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, υπογράμμισε ότι η στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα συνιστά στρατηγική επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς από τριετίας.
Ταυτόχρονα επισήμανε ότι η επιτυχία της Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πάνω από το 20% των ετήσιων εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων αφορούν προϊόντα που παράγονται μέσα από προγράμματα Συμβολαιακής Τραπεζικής.
Ο κ. Αντωνιάδης επισήμανε ότι η Τράπεζα Πειραιώς το επόμενο διάστημα θα επενδύσει στην ανάπτυξη της ευφυούς γεωργίας, με την πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής της χώρας.
Στα αποτελέσματα των τριών πρώτων χρόνων της εφαρμογής των προγραμμάτων Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (170 επιχειρήσεις με 14.000 εργαζομένους, 17.000 παραγωγοί, πάνω από 50 προϊόντα, χρηματοδοτήσεις 680 εκατ. ευρώ, εξαγωγές 1,35 δισ. ευρώ το χρόνο) αναφέρθηκε ο διευθυντής Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας, Γιάννης Χανιωτάκης.
Παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς στις δύο νέες πρωτοβουλίες της Τράπεζας παρουσιάζοντας τον τρόπο λειτουργίας τους, τις δυνατότητες και τις προοπτικές για όλους τους εμπλεκόμενους.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν μέσα από το πρόγραμμα της Συμβολαιακής Τραπεζικής, η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζει χρηματοδοτικά  με κεφάλαια κίνησης φορείς λιανικής εμπορίας γεωργικών εφοδίων, κάτι που παρέχει στους φορείς αυτούς, δυνατότητα καλύτερης πρόσβασης  στους προμηθευτές τους  και προνομιακής τιμολόγησης λόγω της δυνατότητας που αποχτούν να πληρώνουν τοις μετρητοίς.
Η πρόκληση για την αλυσίδα εμπορίας είναι να κατανείμει δίκαια τα οφέλη αυτά στους συμμετέχοντες έτσι ώστε, τα αγροτικά προϊόντα  να γίνουν πιο ανταγωνιστικά και να υποστηριχθεί και το εισόδημα των παραγωγών.
Ήδη από τις αρχές του έτους, η Τράπεζα Πειραιώς έχει ξεκινήσει συνεργασία με την εταιρεία Bayer.
Στον τομέα του τουρισμού, με στόχο τη σύνδεση του με τον αγροτικό τομέα, η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζει κρίσιμες συνέργειες για τη διάθεση ποιοτικών προϊόντων στα ξενοδοχεία της χώρας.
Μέσω του προγράμματος πλέον, χρηματοδοτεί ξενοδοχειακές μονάδες για να προμηθευτούν επώνυμα πιστοποιημένα προϊόντα από επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς ενταγμένους στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.
Η πρώτη συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς στο συγκεκριμένο πεδίο έχει συναφθεί ανάμεσα στην  TerraCreta, μία από τις πλέον σύγχρονες καθετοποιημένες μονάδες τυποποίησης ελαιολάδου, με τα ξενοδοχεία του Ομίλου «Ledra Hotels and Villas»: Domes of Elounda,  Elounda Blue Hotel και Pleiades Luxurius Villas.
Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης