Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΣτΕ: Προσφυγή κατοίκων της Γλυφάδας για ακύρωση της απόφασης εκσυγχρονισμού του συγκροτήματος Αστέρια

tags :
ΣτΕ: Προσφυγή κατοίκων της Γλυφάδας για ακύρωση της απόφασης εκσυγχρονισμού του συγκροτήματος Αστέρια
Σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προχώρησαν επτά κάτοικοι της Γλυφάδας
Σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προχώρησαν επτά κάτοικοι της Γλυφάδας, ζητώντας την ακύρωση ως αντισυνταγματική και παράνομη της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων εκσυγχρονισμού του συγκροτήματος "Αστέρια Γλυφάδας".
Στην προσφυγή των επτά κατοίκων, μεταξύ των οποίων  είναι και δύο δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου, σημειώνουν πως η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων είναι μη νόμιμη, καθώς εγκρίθηκαν από τον γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής αντί του υπουργού Περιβάλλοντος.
Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, με την μελέτη νομιμοποιήθηκαν αυθαίρετες εγκαταστάσεις μέσα σε δασική έκταση, ενώ έγιναν πολλαπλές αυθαίρετες υπερβάσεις του ορίου δόμησης και αυθαίρετες αλλαγές στις χρήσεις των ακινήτων.
Μεταξύ άλλων, σημειώνουν ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ομαδοποιεί τις αυθαίρετες και τις μη νόμιμες κατασκευές κάτω από το πέπλο των υφιστάμενων κτισμάτων, αλλά και πως έχουν νομιμοποιηθεί αυθαίρετες κατασκευές τόσο στον αιγιαλό όσο και στις δασικές εκτάσεις της περιοχής του Αστέρα Γλυφάδας, κάτι που είναι αντίθετο στο άρθρο 24 του Συντάγματος και στη νομολογία του ΣτΕ.
Όπως αναφέρουν, είναι παράνομη η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αφού αγνοεί τον δασικό χαρακτήρα της περιοχής, ενώ λησμονεί ότι η "τεχνητή δασική φυτεία" που υπάρχει στην έκταση της περιοχής απολαύει της ίδιας συνταγματικής προστασίας όπως και αυτή της δασικής, σύμφωνα με την νομολογία του ΣτΕ.
Κατά συνέπεια, οποιεσδήποτε νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων έγιναν στο τμήμα αυτό, είναι και αυτές αντισυνταγματικές και παράνομες.
Βάσει νομοθεσίας (νόμος 998/1979) στα δάση και τις δασικές εκτάσεις του νομού Αττικής απαγορεύονται οι εγκαταστάσεις τουριστικού χαρακτήρα, όπως αναφέρουν στην προσφυγή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης