Νέα κλαδική σύμβαση διεκδικεί η ΟΤΟΕ - Κούκος (ΟΤΟΕ): Δε θα επιτρέψουμε απολύσεις στις τράπεζες

Νέα κλαδική σύμβαση διεκδικεί η ΟΤΟΕ - Κούκος (ΟΤΟΕ): Δε θα επιτρέψουμε απολύσεις στις τράπεζες
Οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό «ισοπεδώνει τις συντάξεις, δημιουργεί πρόσθετα βάρη και αβεβαιότητα για το μέλλον», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ
Νέα κλαδική σύμβαση διεκδικεί η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας με κύριο στόχο να αποτραπούν οι απολύσεις από τις τράπεζες.
Ειδικότερα, ο κ. Σταύρος Κούκος, πρόεδρος της ΟΤΟΕ ενημέρωσε σχετικά τους τραπεζοϋπαλλήλους της Θεσσαλονίκης και τόνισε: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρχει ούτε μια απόλυση στις τράπεζες.
Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση και θα την κάνουμε πράξη».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και στις νέες υποχρεώσεις που προέκυψαν, ως «μνημονιακές δεσμεύσεις», για περαιτέρω μειώσεις προσωπικού ως το 2017.
Ο ίδιος κατέστησε σαφές πως στην διαπραγμάτευση των τραπεζοϋπαλλήλων με τους ιδιοκτήτες των τραπεζών, για την υπογραφή της νέας κλαδικής σύμβασης μέχρι και τα τέλη Μαρτίου, η «πρώτη επιδίωξη και προτεραιότητα» θα είναι να μην υπάρξουν απολύσεις στις τράπεζες, με «ρήτρες» στη σύμβαση, που «θα υψώνουν ανάχωμα απέναντι σε μια τέτοια προοπτική».
Σημείωσε, δε, ότι θα πρέπει να συζητηθεί η «ομαλή λειτουργία του ενιαίου μισθολογίου του κλάδου, προοπτικά», όπως και η δυνατότητα δημιουργίας ενός πρόσθετου «συμπληρωματικού ταμείου» υγείας, διμερούς, ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους χωρίς συμμετοχή του κράτους, που θα προσφέρει επιπρόσθετες παροχές υγείας στους τραπεζοϋπαλλήλους.
Οι τραπεζοϋπάλληλοι «ενώνουν τις δυνάμεις τους» με τους άλλους κλάδους, που αντιδρούν στην εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού, πρόσθεσε ο κ. Κούκος, για το οποίο ανέφερε ότι «στην ουσία ισοπεδώνει τις συντάξεις, δημιουργεί πρόσθετα βάρη και αβεβαιότητα για το μέλλον».
Από την πλευρά της, η γραμματέας ασφαλιστικού της ΟΤΟΕ Βάσω Βογιατζοπούλου πρόσθεσε ότι το νέο σχέδιο για το ασφαλιστικό αλλάζει την «αρχιτεκτονική» του ασφαλιστικού συστήματος με την ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας σύνταξης σε ένα ταμείο και δημιουργεί έναν «υδροκέφαλο οργανισμό», με «νέα μεγάλα λειτουργικά προβλήματα», όπου «οι μισθωτοί θα κληθούν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος».

www.bankingnews.gr 

BREAKING NEWS