Τελευταία Νέα
Διεθνή

Piketty: Είναι αναγκαία μια συμμαχία μεταξύ Podemos και Σοσιαλιστών στην Ισπανία – Επίθεση στη Merkel για τη λιτότητα

Piketty: Είναι αναγκαία μια συμμαχία μεταξύ Podemos και Σοσιαλιστών στην Ισπανία – Επίθεση στη Merkel για τη λιτότητα
Οι Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία δεν πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν τις πολιτικές που είναι αντίθετα στα συμφέροντά τους, τόνισε ο γάλλος οικονομολόγος
Την ανάγκη μιας συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία μεταξύ του Podemos (Μπορούμε) και των Σοσιαλιστών (PSOE) τόνισε πρόσφατα σε συνέντευξή Τύπου στην Κολομβία ο γάλλος οικονομολόγος, Thomas Piketty.
«Είναι αναγκαία μια συμμαχία μεταξύ των Podemos και PSOE και ίσως και των Ciudadanos (Πολίτες), προκειμένου να μπει τέλος στην πολιτική λιτότητας που οφείλεται στον εγωισμό της Γερμανίας και της Γαλλίας», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η Ισπανία δεν μπορεί να επιτρέψει να μείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς κυβέρνησης», διότι αυτό θα είχε «αρνητικές συνέπειες για την οικονομία της».
Διευκρίνισε δε ότι «εγώ δεν είμαι μέλος των Podemos, μόνον έχω παράσχει συμβουλές σε οικονομικά θέματα, όπως έκανα και με τους Σοσιαλιστές».
«Στην Ισπανία, ο λαός ψήφισε για μια αλλαγή των καταστροφικών οικονομικών πολιτικών, που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα η Ευρώπη».
Μάλιστα, υπέδειξε τις Γερμανία και Γαλλία ως τους μεγάλους ενόχους για την ανεργία και την ανισότητα στη Γηραία Ήπειρο, επισημαίνοντας ότι «η Γαλλία παρουσιάζεται ενώπιον του κόσμου ως ένα έμβλημα ισότητας, όμως είναι μόνο μια υποκριτική εμφάνιση.
»Εμείς υπερασπιζόμαστε μια σειρά παγκόσμιων αξιών από την Επανάσταση του 1789 και από τότε πολλοί γάλλοι πολιτικοί πιστεύουν ότι αυτό αρκεί, ότι όλοι είμαστε ίσοι.
»Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν είναι αλήθεια», σημείωσε.
Μάλιστα, απηύθυνε κάλεσμα για μια σύνοδο των χωρών της Μεσογείου ενάντια στις κατευθυντήριες γραμμές της γερμανίδας καγκελάριου, Angela Merkel, σημειώνοντας ότι «οι Γερμανοί δεν μπορούν να αποφασίζουν για όλους, μόλις που αντιπροσωπεύουν το 25%.
»Οι Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία δεν πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν τις πολιτικές που είναι αντίθετα στα συμφέροντά τους».

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης