Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iglesias (Podemos): Ζητά από τους Σοσιαλιστές να επιλέξουν μια κυβέρνηση με τους Podemos ή τους Ciudadanos

Iglesias (Podemos): Ζητά από τους Σοσιαλιστές να επιλέξουν μια κυβέρνηση με τους Podemos ή τους Ciudadanos
Dεν είναι λογικό να μην συμμετέχουμε στην κυβέρνηση, τόνισε ο επικεφαλής των Podemos, καθώς «κάτι τέτοιο θα ήταν σαν να παραμένουμε αμέτοχοι, σαν να κοιτάμε από τα παρασκήνια»
Να επιλέξει μια συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους Podemos (Μπορούμε) ή με τους Ciudadanos (Πολίτες) θα καλέσει τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών (PSOE), Pedro Sanchez, ο ηγέτης των Podemos, Pablo Iglesias, ζητώντας του παράλληλα να απορρίψει μια συμφωνία με το κόμμα των Πολιτών και τον επικεφαλής τους Albert Rivera.
«Θα ζητήσουμε από το PSOE να επιλέξει», τόνισε με δηλώσεις του στο TVE ο Pablo Iglesias, καθώς κατά την άποψή του «δεν έχει νόημα να υπάρξουν δύο τρόποι παράλληλης διαπραγμάτευση για δύο διαφορετικές κυβερνήσεις».
Σημειώνεται ότι ο Pablo Iglesias θα συναντηθεί με τον Pedro Sanchez αργότερα σήμερα, προκειμένου να αναζητήσουν μια πιθανή συνεννόηση μετά την πρόταση για μια κυβέρνηση συνεργασίας που έκανε πριν από δύο εβδομάδες ο Pablo Iglesias, ύστερα από την πρώτη συνάντηση που είχε με τον βασιλιά της Ισπανίας, Felipe VI.
Την πρόταση αυτή δεν είδαν με καλό μάτι πολλοί από τους Σοσιαλιστές, οι οποίοι αμφέβαλαν για την ειλικρίνειά της.
Πάντως, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez, σε καμία περίπτωση δεν έκλεισε την πόρτα του διαλόγου, με τον Iglesias να τον καλεί τώρα να αποσαφηνίσει σχετικά με τις προτιμήσεις του για μια συμφωνία.
«Αναμένω ότι είναι σύμφωνος μαζί μου και ότι από σήμερα θα κάτσουμε να δουλέψουμε για μια κυβέρνηση της προόδου», σημείωσε ο Iglesias, προσθέτοντας ότι «είναι θεμιτό να υπάρξουν συνομιλίες με όλους, όμως όταν πρόκειται για την κυβέρνηση πρέπει να μιλήσουμε για προγράμματα».
Αναμένω ότι ο Sanchez καταλαβαίνει ότι είναι πολύ καλύτερα για τη χώρα να υπάρξει μια συμφωνία μαζί μας, τόνισε ο επικεφαλής των Podemos, ο οποίος θεωρεί «ασύμβατο» το πολιτικό σχέδιο του Albert Rivera των Ciudadanos.
Ο Inglesias επανέλαβε ότι θα ασκήσει βέτο σε μια συμφωνία μεταξύ PSOE και Ciudadanos και αν και αρνήθηκε να μιλήσει για τις κόκκινες γραμμές, επέμεινε στην παρουσία του Podemos σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος στην Καταλονία ως δύο στοιχείων για τον διάλογο.
«Για μένα θα ήταν τιμή να είμαι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης», τόνισε, εκτιμώντας ότι δεν είναι λογικό να μην συμμετέχει στην κυβέρνηση, κάτι που θα ήταν σαν να παραμένουμε αμέτοχοι, σαν να κοιτάμε από τα παρασκήνια.
Για μας, πρόσθεσε, είναι βασικό να αναλάβουμε την αντιπροεδρία, καθώς και μια σειρά από χαρτοφυλάκια και υπουργικές θέσεις.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης