Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (Ισπανία): Η πολιτική αβεβαιότητα δεν επηρεάζει την ισπανική οικονομία – Διατηρείται ο ρυθμός ανάπτυξης

De Guindos (Ισπανία): Η πολιτική αβεβαιότητα δεν επηρεάζει την ισπανική οικονομία – Διατηρείται ο ρυθμός ανάπτυξης
Πιθανή είναι η αύξηση του ισπανικού ΑΕΠ το 2016 πάνω από την ανάπτυξη 3,2% που καταγράφηκε το 2015, σύμφωνα με τον ισπανό υπ. Οικονομικών
Η πολιτική αβεβαιότητα δεν επηρεάζει την ισπανική οικονομία, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Luis de Guindos, προσθέτοντας ότι διατηρείται ο ρυθμός ανάπτυξης στο πρώτο τρίμηνο του έτους και μάλιστα, σημείωσε ότι μπορεί το ισπανικό ΑΕΠ να αυξηθεί το 2016 περισσότερο από την ανάπτυξη 3,2% που καταγράφηκε το 2015.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν για την Ισπανία τα επόμενα χρόνια, που δημοσιεύθηκαν χθες, Πέμπτη, 4/2, θα καταγραφεί ανάπτυξη 3,8% της οικονομίας το 2016.
«Αυτό το έτος θα δούμε τις εκτιμήσεις της Κομισιόν να αυξάνονται συνεχώς για την ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας», εκτίμησε ο Luis de Guindos μετά την επίσημη παρουσίαση των στοιχείων από την Κομισιόν, η οποία σημείωσε ότι η έλλειψη κυβέρνησης στη χώρα αποτελεί κίνδυνο για την ισπανική οικονομία.
Ο Luis de Guindos αν και αναγνώρισε ότι η πολιτική αβεβαιότητα δεν είναι ιδανική για την οικονομία, ωστόσο πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος δείκτης δραστηριότητας που να υποδηλώνει αντίκτυπο αυτής της αβεβαιότητας.
Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ισπανία μπορεί να βρει γρήγορα κυβέρνηση σε πλήρη λειτουργία.
Το χειρότερο για τη χώρα, τόνισε, θα ήταν μια κυβέρνηση με μια ατζέντα «λανθασμένης» οικονομικής πολιτικής, που θα μπορούσε να δημιουργήσει θεμελιώδη προβλήματα για την ισπανική οικονομία και το σύνολο της Ε.Ε.
Έτσι, υπογράμμισε, ο κύριος κίνδυνος που μπορεί να υποδηλώσει η Ισπανία για την Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι να επιστρέψει σε μια βαθιά επιβράδυνση.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης