Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σχεδιάζει την πρώτη έκδοση ομολόγων μετά τις κυρώσεις της Δύσης

Ρωσία: Σχεδιάζει την πρώτη έκδοση ομολόγων μετά τις κυρώσεις της Δύσης
Η Μόσχα έχει προσεγγίσει 25 δυτικές επενδυτικές τράπεζες και μεγάλες ρωσικές τράπεζες για ένα πιθανό ευρωομόλογο
Την έκδοση ενός διεθνούς ομολόγου επεξεργάζεται η Ρωσία για πρώτη φορά από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ανάμειξή της εκεί, που είχε ως αποτέλεσμα να της επιβληθούν κυρώσεις από τη Δύση, μια ένδειξη ότι το Κρεμλίνο προσπαθεί να βρει επιπλέον πηγές εσόδων καθώς η ρωσική οικονομία οδεύει στο δεύτερο έτος ύφεσης.
Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, ότι έχει προσεγγίσει 25 δυτικές επενδυτικές τράπεζες και μεγάλες ρωσικές, όπως οι Sberbank, VTB και Gazprombank για ένα πιθανό ευρωομόλογο.
Την τελευταία φορά που η Ρωσία πήρε χρήματα από τις διεθνείς αγορές ήταν με ένα ομόλογο 7 δισ. δολ. το 2013, αν και εκτιμάται ότι τα χρήματα που θα λάβει από την πώλησή του θα είναι λιγότερα.
Αν η Ρωσία εκδώσει φέτος ένα ευρωομόλογο, θα είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρήσει να ανακτήσει την πρόσβασή της στις αγορές κεφαλαίου από τη στιγμή που ΗΠΑ και Ε.Ε. τής επέβαλαν κυρώσεις το 2014, μετά την προσάρτηση από τη Μόσχα της Κριμαίας και την υποστήριξη των φιλορώσων αυτονομιστών στις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης