Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (Ποτάμι): Ανήμπορη να προχωρήσει σε πραγματική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού η κυβέρνηση

Θεοχάρης (Ποτάμι): Ανήμπορη να προχωρήσει σε πραγματική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού η κυβέρνηση
«Καμία κοινωνία που κλέβει το μέλλον της για να θρέψει το παρελθόν της δεν βρήκε το δρόμο της εξόδου από την κρίση», είπε ο κ. Θεοχάρης
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει παγιδευτεί στη ρητορική που έχτισε γύρω από το ασφαλιστικό και για αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει σε πραγματική μεταρρύθμιση του συστήματος εξέφρασε ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο ομιλίας του με θέμα «Ασφαλιστικό: Μεταρρύθμιση ή Αυταπάτη».
Πιο αναλυτικά ο κ. Θεοχάρης, αναφέρθηκε στους μύθους και τις ιδεοληψίες γύρω από τις οποίες η κυβέρνηση έχτισε τη ρητορική της για το ασφαλιστικό η οποία σήμερα την κρατά αιχμάλωτη καθώς και ανήμπορη να προχωρήσει σε μια πραγματική μεταρρύθμιση.
Παράλληλα τόνισε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα της κυβέρνησης έγκειται στη μη κατανόηση της ουσίας του ασφαλιστικού ζητήματος, η οποία συνίσταται στο ότι ο κόσμος δεν θέλει το διανεμητικό σύστημα, δηλαδή δεν θέλει να πληρώνει εισφορές για να πηγαίνουν στις νυν συντάξεις.
Αντίθετα, θέλει τα λεφτά του να πιάνουν τόπο υπό την έννοια του να παίρνει πίσω τις εισφορές που καταβάλλει με ένα λογικό ποσοστό απόδοσης, ως σαν να τα είχε βάλει στην Τράπεζα.
Στη συνέχεια ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση για δίκαιη και ουσιαστική μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, η οποία θα βασίζεται σε 3 πυλώνες.
Ο πρώτος πυλώνας θα συνιστά τον προνοιακό/ διανεμητικό που θα έχει ως κορμό την εθνική σύνταξη για όλους, καθώς και τη σύνταξη με βάση τις εισφορές υπό την εγγύηση του κράτους.
Ο δεύτερος είναι ο επαγγελματικός πυλώνας μέσω του οποίου οι επιμέρους κλάδοι θα μπορούν να διατηρήσουν τυχόν επαγγελματικά προνόμια χωρίς γενικότερη επιβάρυνση της οικονομίας ή του κρατικού προϋπολογισμού.
Και τέλος, ο τρίτος πυλώνας θα αφορά στην αμιγώς ιδιωτική/ ατομική ασφάλιση.
«Καμία κοινωνία που κλέβει το μέλλον της για να θρέψει το παρελθόν της δεν βρήκε το δρόμο της εξόδου από την κρίση», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης