Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Συνάντηση Sanchez – Rajoy εν μέσω σκανδάλων διαφθοράς στο Λαϊκό Κόμμα – Απίθανη μια συνεργασία

Ισπανία: Συνάντηση Sanchez – Rajoy εν μέσω σκανδάλων διαφθοράς στο Λαϊκό Κόμμα – Απίθανη μια συνεργασία
Αδιάφοροι οι Σοσιαλιστές για την πρόταση πέντε σημείων του Λαϊκού Κόμματος
Με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος και εκτελούντα χρέη πρωθυπουργού, Mariano Rajoy, θα συναντηθεί σήμερα ο επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος PSOE, Pedro Sanchez, στο πλαίσιο της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που έχει λάβει ο τελευταίος από τον βασιλιά της Ισπανίας, Felipe VI και εν μέσω σκανδάλων διαφθοράς που πλήττουν το Λαϊκό Κόμμα.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και έτσι δεν αναμένεται να υπάρξει οποιαδήποτε προσέγγιση σε αυτή τη συνάντηση, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι πολύ δύσκολη, όπως επισημαίνουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών δεν θα ζητήσει τη στήριξη –ενεργή ή μη– του Mariano Rajoy, ενώ αναμένεται να αδιαφορήσει για την πρόταση πέντε σημείων συμφωνίας που του απέστειλε γραπτώς το Λαϊκό Κόμμα.
Όπως ανέφερε χθες, Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του PSOE στο Κογκρέσο, Antonio Hernando, «η στιγμή του Rajoy πέρασε και ευτυχώς, δεν θα γυρίσει ξανά».
Εκτίμησε δε ότι κάθε ημέρα που περνά, ο Mariano Rajoy καθίσταται λιγότερο ικανός να συνεχίσει να κυβερνά ή να αναλάβει τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Εν τω μεταξύ, οι έρευνες σχετικά με την παράνομη χρηματοδότηση του Λαϊκού Κόμματος στη Βαλένθια ή χθες στη Μαδρίτη έρχονται να προστεθούν στις ήδη πολλές περιπτώσεις διαφθοράς που μαστίζουν το κόμμα του Mariano Rajoy.
Οι Σοσιαλιστές επιμένουν ότι αυτό που πρέπει να κάνει ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος είναι να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες του για όλες αυτές τις περιπτώσεις, με τον επικεφαλής του να ζητά σήμερα, κατά τη συνάντηση με τον Rajoy, «εντιμότητα και υπευθυνότητα» στην περίπτωση που καταφέρει να είναι υποψήφιος για την προεδρία της κυβέρνησης.
Ο εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών εμφανίστηκε σίγουρος ότι το PSOE θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση κατά τη διερευνητική εντολή, ενώ εξέφρασε και την εκτίμηση ότι τελικά το Podemos, παρά την αρχική άρνησή του, θα κάτσει στο τραπέζι των συνομιλιών με τους Σοσιαλιστές.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης