Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πτώση πωλήσεων στην Ευρώπη για τη VW τον Ιανουάριο του 2016, λόγω του σκανδάλου εκπομπής ρύπων – Υποχώρησαν -3,8%

Νέα πτώση πωλήσεων στην Ευρώπη για τη VW τον Ιανουάριο του 2016, λόγω του σκανδάλου εκπομπής ρύπων – Υποχώρησαν -3,8%
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γηραιά Ήπειρο αυξήθηκαν κατά 6,2% τον Ιανουάριο
Νέα πτώση πωλήσεων σημείωσαν οι πωλήσεις της Volkswagen στην Ευρώπη τον Ιανουάριο, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται από το σκάνδαλο με τις αλλοιώσεις στα τεστ εκπομπής ρύπων.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι η μόνη από τις Top 10 αυτοκινητοβιομηχανίες που εμφάνισε μείωση πωλήσεων τον πρώτο μήνα του έτους, όταν οι πωλήσεις επιβατηγών αυτοκινήτων στην Ε.Ε. αυξήθηκαν κατά 6,2%, στο 1,06 εκατ. οχήματα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ένωση κατασκευαστών Acea.
Μάλιστα, οι Ford, Opel/Vauxhall και Fiat κατέγραψαν η κάθε μία διψήφια ποσοστά αύξησης των πωλήσεών τους τον Ιανουάριο.
Η Volkswagen, ωστόσο, το μεγαλύτερο brand της Ευρώπης, παρουσίασε πτώση 3,8% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Ιανουάριο, παρά τη συνεχή ανάκαμψη του κλάδου στη Γηραιά Ήπειρο.
Η Ευρώπη έχει καταστεί φωτεινό σημείο για τις παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες, μετά την έντονη πτώση που έχει καταγραφεί στις αναδυόμενες αγορές, όπως η Βραζιλία και η Ρωσία.
Οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξάνονται για 29 συνεχούς μήνες, ενώ καταγράφηκε αύξηση σχεδόν 10% το 2015.
Όμως, τα προβλήματα της Volkswagen δεν της έχουν επιτρέψει να επωφεληθεί από την τάση ανόδου στην αγορά.
Όσον αφορά τις ΗΠΑ, οι πωλήσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν κατά 15% τον Ιανουάριο, αν και σε παγκόσμιο επίπεδο κατάφερε να παρουσιάσει αύξηση 2,8% για τον εν λόγω μήνα.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών αυτοκινήτων, η Ιταλία ξεπέρασε τη Γαλλία στην Τρίτη θέση, χάρη στην αύξηση 17% τον Ιανουάριο, το μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης μεταξύ των κυριοτέρων ευρωπαϊκών οικονομιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης