Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Αύξηση 6.000% (!) στην τιμή της βενζίνης ανακοίνωσε ο πρόεδρος Maduro

Βενεζουέλα: Αύξηση 6.000% (!) στην τιμή της βενζίνης ανακοίνωσε ο πρόεδρος Maduro
Αναγκαίο μέτρο χαρακτήρισε την αύξηση της τιμής ο βενεζολάνος πρόεδρος
Την αύξηση κατά 6.000% στην τιμή της βενζίνης ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, ένα μέτρο που, όπως τόνισε, είναι αναγκαίο.
Έτσι, η βενζίνη 95 οκτανίων στη χώρα, η πιο φθηνή στον κόσμο, θα αυξηθεί κατά 6.000% και από 0,097 μπολιβάρ θα στοιχίζει πλέον 6 μπολιβάρ ανά λίτρο, ενώ αυτή των 91 οκτανίων θα αυξηθεί κατά 1,282% και από τα 0,070 μπολιβάρ θα κοστίζει πλέον 1 μπολιβάρ ανά λίτρο.
Όπως ανέφερε ο βενεζολάνος πρόεδρος, η νέα τιμή της βενζίνης των 95 οκτανίων θα εγγυηθεί την πληρωμή όσων επενδύονται για την παραγωγή της, όπως και τη λειτουργία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA.
Ο Maduro σημείωσε ότι μόνον το 30% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη Βενεζουέλα χρειάζονται αυτόν τον τύπο βενζίνης, όμως το 70% αυτών τη χρησιμοποιούν εξαιτίας της μικρής διαφοράς που είχε με αυτή των 91 οκτανίων.
Σημειώνεται ότι ο βενεζολάνος πρόεδρος εδώ και σχεδόν ένα χρόνο είχε αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρξει αύξηση στην τιμή της βενζίνης, αν και υιοθέτηση ενός τέτοιου μέτρου είχε αναβληθεί εξαιτίας του φόβου για πιθανές κοινωνικές επιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης