Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συμφωνία Chipita - Impala με Alpha Βank και Eurobank για ΑΜΚ και αναδιάρθρωση δανείων

Συμφωνία Chipita - Impala με Alpha Βank και Eurobank  για ΑΜΚ και αναδιάρθρωση δανείων
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της που θα λάβει χώρα υπέρ των παλαιών μετόχων θα φτάσει τα 30 εκατ. ευρώ
Το επενδυτικό σχήμα Chipita - ΙmpalaInvest συμφώνησαν με τις Alpha Bank και Eurobank στην ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής της Νίκας και στην παράλληλη αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το επενδυτικό σχήμα, αποτελούμενο κατά 50% από εταιρεία του ομίλου Chipita και κατά 50% από την εταιρεία «ImpalaInvestB.V.» του ομίλου Βιτζηλαίου, συμφώνησε με τις δύο μεγαλύτερες δανείστριες τράπεζες της Εταιρείας, ήτοι την «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» και την «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στην υπογραφή συμφωνίας με σκοπό τη συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο και την παράλληλη αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων καθώς και των θυγατρικών της.
Στο πλαίσιο της υμφωνίας, τα βασικότερα μέτρα εταιρικής και δανειακής αναδιάρθρωσης που θα λάβουν χώρα είναι τα ακόλουθα:
α) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας που θα λάβει χώρα υπέρ των παλαιών μετόχων ύψους περίπου €30 εκατ. Νομικό πρόσωπο που θα συστήσουν οι ως άνω επενδυτές προτίθεται να καλύψει μέχρι και το συνολικό ποσό της εν λόγω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, κατά €20 εκατ. περίπου με ίδια κεφάλαια και κατά €10 εκατ. περίπου με δανεισμό που θα λάβει,

β) απομείωση του δανεισμού της Εταιρείας σε συνδυασμό με διακανονισμό και ρύθμιση του υπολοίπου των υποχρεώσεων της ώστε ο δανεισμός μετά την περάτωση της εν λόγω αναδιάρθρωσης να ανέρχεται σε περίπου €29 εκατ. Μέρος της απομείωσης θα προέλθει από τη μεταβίβαση προς τις πιστώτριες τράπεζες του ενυπόθηκου ήδη ακινήτου της Εταιρείας στον Άγιο Στέφανο το οποίο στη συνέχεια η Εταιρεία θα μισθώσει για τις ανάγκες της.
Η υλοποίηση της συμφωνίας τελεί υπό αιρέσεις, μεταξύ των οποίων η επίτευξη συμφωνίας με λοιπούς πιστωτές της Εταιρείας, η υπογραφή τελικής συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών (η Τελική Συμφωνία) και η έγκριση της συναλλαγής από όλες τις αρμόδιες αρχές.
Ο ακριβής τρόπος της ως άνω αναφερθείσας αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας και θυγατρικών της εταιρειών, αναμένεται να οριστικοποιηθεί με την υπογραφή της Τελικής Συμφωνίας, οπότε και θα λάβει χώρα εκ νέου σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης