Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. και η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan

Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. και η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan
Προτιμούμε μια Βρετανία μέσα στην Ε.Ε., αυτό έχει μεγαλύτερο νόημα για τις θέσεις εργασίας, το εμπόριο και τα κόστη, σημειώνει
Υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. τάσσεται η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan, η οποία έχει παρουσία στη Βρετανία, όπου απασχολεί 8.000 άτομα στις εγκαταστάσεις μεταποίησης, μηχανικής και σχεδιασμού και επιπλέον 32.000 εμμέσως μέσω αντιπροσωπειών και της αλυσίδας εφοδιασμού της.
Αν και όπως σημειώνει το θέμα του Brexit είναι σε τελική ανάλυση θέμα των βρετανών πολιτών να αποφασίσουν, ωστόσο εκτιμά ότι η παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. έχει μεγαλύτερο νόημα για τις θέσεις εργασίας, το εμπόριο και τα κόστη.
Αν και η εταιρεία δεν αναμένεται να υποστηρίξει ενεργά οποιαδήποτε από τις δύο εκστρατείες εν όψει της διεξαγωγής του σχετικού δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου, ωστόσο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Carlos Ghosn, ανέφερε:
«Είμαστε μια παγκόσμια επιχείρηση με ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη. Έχουμε πλούσια κληρονομιά στο Ηνωμένο Βασίλειο με 30ετή μεταποιητική και μηχανική παρουσία και παραμένουμε προσηλωμένη στην κατασκευή οχημάτων στη χώρα.
Το περασμένο έτος παραγάγαμε περισσότερα από 475.000 οχήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 80% εκ των οποίων εξήχθησαν», σημείωσε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «η προτίμησή μας ως επιχείρησης είναι φυσικά το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μέσα στην Ευρώπη, αυτό έχει περισσότερο νόημα για τις θέσεις εργασίας, το εμπόριο και τα κόστη. Για μας, μια στάση σταθερότητας είναι πιο θετική από μια σειρά αγνώστων παραμέτρων».
Πάντως, ανέφερε, αυτό σε τελική ανάλυση είναι θέμα που θα αποφασίσουν οι βρετανοί πολίτες.
«Ενώ παραμένουμε προσηλωμένοι στις υπάρχουσες επενδυτικές αποφάσεις μας, δεν θα εικάσουμε για το αποτέλεσμα ούτε για το τι θα συμβεί σε κάθε σενάριο», ανέφερε ο Carlos Ghosn και συμπλήρωσε ότι «προφανώς θέλουμε το εργοστάσιο της Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικό, συγκρινόμενο με άλλες παγκόσμιες επιχειρήσεις και κάθε μελλοντική επενδυτική ευκαιρία θα λαμβάνεται υπόψη κατά περίπτωση, όπως συμβαίνει και τώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης