Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης (αναπ. ΥΠΟΙΚ): Τον Απρίλιο η λίστα με όσους χρωστούν άνω των 150.000 ευρώ στο Δημόσιο

Αλεξιάδης (αναπ. ΥΠΟΙΚ): Τον Απρίλιο η λίστα με όσους χρωστούν άνω των 150.000 ευρώ στο Δημόσιο
Αφορά όσους δεν έχουν μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων
Στις αρχές Απριλίου τοποθετείται η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων χρωστούν άνω των 150.000 ευρώ στο Δημόσιο και δεν έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Αυτό προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
Απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Γιάννη Κουτσούκου, ο κ.Αλεξιάδης υποστήριξε πως η δημοσιοποίηση υπολογίζεται να γίνει στις αρχές Απριλίου, ώστε να προηγηθεί σχετική ενημέρωση προς τους οφειλέτες φορολογούμενους, εντός του Μαρτίου, αλλά και να ολοκληρωθεί η διαδικασία μηχανοργάνωσης.
Στις αιτιάσεις του κ.Κουτσούκου ότι αρνείται να αποκαλύψει τα ονόματα των 270.000 μεγαλοφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων» ο κ.Αλεξιάδης είπε ότι τον καλούν να παρανομήσει δημοσιοποιώντας στοιχεία πολιτών οι οποίοι καλύπτονται από τον νόμο.
«Ο νόμος ψηφίστηκε επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και απαγορεύει τη δημοσιοποίηση στοιχείων οφειλετών, που εντάχθηκαν στη ρύθμιση» είπε ο κ.Αλεξιάδης.
«Δεν έχετε τη βούληση» αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Β. Κεγκέρογλου, ζητώντας από τον κ. Αλεξιάδη να αλλάξει τον νόμο, αν αυτός εμποδίζει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης