Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Μετά τη συμφωνία με τους Ciudadanos, οι Σοσιαλιστές ασκούν πιέσεις στους Podemos να τη στηρίξουν

Ισπανία: Μετά τη συμφωνία με τους Ciudadanos, οι Σοσιαλιστές ασκούν πιέσεις στους Podemos να τη στηρίξουν
Κριτική του επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez, στον Pablo Iglesias των Podemos ότι δεν στηρίζει ένα σοσιαλιστή υποψήφιο για την προεδρία της κυβέρνησης
Έχοντας κλείσει τη συμφωνία με τους Ciudadanos (Πολίτες), προτεραιότητα πλέον του επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez, αποτελεί να προσελκύσει και τους Podemos (Μπορούμε) στη συμφωνία, που θα ψηφίσει η βάση του σοσιαλιστικού κόμματος PSOE μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου.
Σε πέντε ημέρες μέχρι την έγκριση της υποψηφιότητάς του στο Κοινοβούλιο, για την οποία απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία (η επόμενη απαιτεί απλή πλειοψηφία), o γενικός γραμματέας των Σοσιαλιστών ασκεί πιέσεις στους Podemos για να τον στηρίξουν.
Η στρατηγική του Pedro Sanchez είναι απλή, ήτοι προσπαθεί να εξισώσει τον επικεφαλής των Podemos με το Λαϊκό Κόμμα.
«Είναι τόσο αριστεροί, που είναι ικανοί να ψηφίσουν κατά ενός σοσιαλιστή υποψηφίου, ώστε να συνεχίσει να κυβερνά το Λαϊκό Κόμμα», τόνισε σήμερα, Παρασκευή, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών.
Μάλιστα, τόνισε ότι ο Pablo Iglesias θα είναι υπεύθυνος αν δεν υπάρξει μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική και προοδευτική, αν ο επικεφαλής του PSOE δεν λάβει την απαραίτητη υποστήριξη.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης