Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Ελλάδα κατηγορεί το ΔΝΤ ότι παρακωλύει την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου

Bloomberg: Η Ελλάδα κατηγορεί το ΔΝΤ ότι παρακωλύει την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου
«Ακριβώς επειδή το ΔΝΤ πιστεύει ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα, γι' αυτό λέει ότι πρέπει να περικόψουμε τις συντάξεις»
Η Ελλάδα κατηγορεί το ΔΝΤ για παρακώλυση επίτευξης συμφωνίας στην πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος διάσωσης της χώρας, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.
Το δίκτυο επικαλείται δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι το ΔΝΤ καθυστερεί παραλόγως την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς τη χώρα, μια στάση που διακινδυνεύει να εκτροχιάσει την ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα στο πλαίσιο και της κρίσης στο προσφυγικό ζήτημα.
«Το βρίσκουμε ιδιαίτερα δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί θα πρέπει να μας ζητούνται επιπλέον μέτρα υπό αυτήν την κατάσταση, τα οποία θα ήταν πολιτικά δύσκολα και - ίσως ακόμα σημαντικότερο - αντιπαραγωγικά από οικονομικής άποψης», όπως ανέφερε ο Τσακαλώτος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 στις Βρυξέλλες.
Ο ίδιος συμπλήρωσε, ότι «ακριβώς επειδή το ΔΝΤ πιστεύει ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα, γι' αυτό λέει ότι πρέπει να περικόψουμε τις συντάξεις».
«Δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο» τόνισε ο Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι έχει μείνει άναυδος από τη μεγάλη χρονική διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης