Διεθνή

Κατά του Brexit η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία – Σχεδόν 4 στις 5 επιθυμούν παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Κατά του Brexit η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία – Σχεδόν 4 στις 5 επιθυμούν παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Το 77% των μελών της Ένωσης Κατασκευαστών και Εμπόρων αυτοκινήτων τάσσονται υπέρ της παραμονής στο ευρωπαϊκό μπλοκ
Συντριπτικά υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, με σχεδόν τέσσερις στους πέντε κατασκευαστές αυτοκινήτων, προμηθευτές εξαρτημάτων και εμπόρων να απορρίπτουν το Brexit.
Σε έρευνα της Ένωσης Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων (SMMT) καταδεικνύεται ότι το 77% των μελών της επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στο ευρωπαϊκό μπλοκ, θεωρώντας ότι αυτό είναι το καλύτερο για τις επιχειρήσεις τους.
Η ύψους 69,5 δισ. στερλινών βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία απολαμβάνει μια αναγέννηση την παρούσα στιγμή, με τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο το περασμένο έτος να φθάνουν το επίπεδο ρεκόρ των 2,6 εκατομμυρίων οχημάτων και την παραγωγή οχημάτων να αυξάνει.
Η αυτοκινητοβιομηχανία συμβάλλει επίσης σημαντικά στον προϋπολογισμό της Βρετανίας, με το 80% από το 1,6 εκατ. οχήματα να προέρχονται από τις παραγωγικές γραμμές του Ηνωμένου Βασιλείου το 2015 και να προορίζονται για εξαγωγές.

Support for remaining in the EU is strong in the motor industry

«Το μήνυμα από τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι σαφές, η παραμονή στην Ευρώπη είναι ζωτική για το μέλλον της βιομηχανίας και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των επενδύσεων και της ανάπτυξης», επισημαίνεται στην έρευνα.
«Η βιομηχανία ευημερεί, με εξαγωγές αυτοκινήτων ρεκόρ, νέες ταξινομήσεις και τα υψηλότερα επίπεδα μεταποίησης της δεκαετίας», σημειώνεται και προστίθεται ότι «η βιομηχανία μας υποστηρίζει 800.000 θέσεις εργασίας ανά το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που σύμφωνα με τα μέλη μας θα τεθεί σε κίνδυνο αν αποχωρήσουμε από την Ευρώπη».
Από την έρευνα καταδείχθηκε ότι υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. ήταν ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα μέλη της Ένωσης, με το 88% να τάσσονται κατά του Brexit.
Μόλις 9% των μελών της SMMT είπαν ότι μια αποχώρηση από την Ε.Ε. θα ήταν καλύτερη για τις επιχειρήσεις τους και το 14% δήλωσε αβέβαιο σχετικά με τον αντίκτυπο που θα είχε ένα Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης