Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής κίνηση από τον Καναδά - Ξεπούλησε όλα του τα αποθέματα σε χρυσό

Πρωτοφανής κίνηση από τον Καναδά - Ξεπούλησε όλα του τα αποθέματα σε χρυσό
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για το Φεβρουάριο, το υπόλοιπο χρυσού που κρατάει ο Καναδάς στα θησαυροφυλάκιά του ανέρχεται πλέον σε μόλις... 11 ουγκιές
Πριν από 1 μήνα, όταν είχαν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία για τα επίσημα διεθνή αποθεματικά του Καναδά, έγινε γνωστό ότι η χώρα είχε πουλήσει σχεδόν τα μισά τη αποθέματα χρυσού μέσα σε ένα μήνα.
Τα στοιχεία για τον Ιανουάριο έδειχναν ότι τα αποθέματα χρυσού του Καναδά ήταν μόλις 1,7 τόνοι.
Δηλαδή βρίσκονταν στο 0,1% των συνολικών αποθεματικών της χώρας, τα οποία επίσης συμπεριλαμβάνουν τις καταθέσεις σε ξένο νόμισμα και τα ομόλογα.
Τώρα, με τα τελευταία στοιχεία για το Φεβρουάριο, το υπόλοιπο ανέρχεται πλέον σε μόλις... 11 ουγκιές!
Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση για την πώληση ήρθε από τον υπ. Οικονομικών, Bill Morneau.
«Τα αποθέματα χρυσού του Καναδά ανήκουν στην κυβέρνηση του Καναδά και φυλάττονται στο όνομα του υπ. Οικονομικών», εξήγησε την Τετάρτη 2 Μαρτίου εκπρόσωπος Τύπου της Τράπεζας του Καναδά.
«Οι αποφάσεις σχετικά με τα αποθέματα χρυσού λαμβάνονται από τον υπ. Οικονομικών».
Σε επικοινωνία του καναδικού ειδησεογραφικού δικτύου Global News με το υπ. Οικονομικών, εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι η πώληση «έγινε σαν οποιαδήποτε άλλη εργασία εντός της κυβέρνησης
Η απόφαση να πουληθεί ο χρυσός δεν σχετίζεται με κάποια συγκεκριμένη τιμή και οι πωλήσεις πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια μίας μεγάλης περιόδου και με ελεγχόμενο τρόπο».
Ο Καναδάς πλέον αποτελεί μία από τις ελάχιστες χώρες που δεν διαθέτουν αποθέματα χρυσού, καθώς το υπόλοιπο στα «ταμεία» της χώρας ανερχόταν στο τέλος Φεβρουαρίου σε μόλις 11 ουγκιές.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης