Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Διχασμένοι οι πιστωτές της Ελλάδος για τα απαιτούμενα μέτρα - Αύριο Τρίτη 8/3 επιστρέφουν στην Αθήνα

WSJ: Διχασμένοι οι πιστωτές της Ελλάδος για τα απαιτούμενα μέτρα - Αύριο Τρίτη 8/3 επιστρέφουν στην Αθήνα
Η Ελλάδα επείγεται για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των πιστωτών της λόγω του υψηλού κόστους που συνεπάγεται για τη χώρα η προσφυγική κρίση
Διχασμένοι είναι οι πιστωτές της Ελλάδος αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα που οφείλει να λάβει η κυβέρνηση, με τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας 7 Μαρτίου 2016 να επιχειρεί το «γεφύρωμα» των διαφορών, ούτως ώστε να προχωρήσει η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος διάσωσης της χώρας και να ξεκινήσουν οι πολυαναμενόμενες συνομιλίες ελάφρυνσης του χρέους της.
Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), σύμφωνα με την οποία τρεις διαφορετικοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι επικεφαλής των πιστωτών της Ελλάδος θα επιστρέψουν στην Αθήνα αύριο Τρίτη 8 Μαρτίου, σε μια κίνηση που συμβολίζει τη μεταξύ τους προσέγγισή, αν και όχι απαραίτητα τη συμφωνία τους.
Οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδος (Κομισιόν, ΕΚΤ και ESM) βρίσκονται απέναντι από το αμερικανο-κεντρικό ΔΝΤ, διαφωνόντας μεταξύ τους στο είδος και την κλίμακα των περικοπών κρατικών δαπανών και μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να αναλάβει η Αθήνα για να επιτύχει τους στόχους του υφιστάμενου προγράμματος οικονομικής διάσωσής της.
Η συμφωνία των πιστωτών αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, την εκταμίευση επιπλέον οικονομικής βοήθειας και την έναρξη «πολιτικά ευαίσθητων» συνομιλιών περί της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Η WSJ ανέφερε δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, σύμφωνα με τον οποίο οι θεσμοί στη σημερινή τους συνάντηση οφείλουν να δείξουν ότι μοιράζονται την ίδια οπτική γωνία.
Η Ελλάδα επείγεται για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των πιστωτών της λόγω του υψηλού κόστους που συνεπάγεται για τη χώρα η προσφυγική κρίση.
Σε κάθε περίπτωση, η αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν τον Ιούλιο 2016, οπότε και η Ελλάδα αντιμετωπίζει αποπληρωμές ομολόγων 3,5 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης