Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford Economics: Μείωση άνω του 1% του βρετανικού ΑΕΠ σε περίπτωση Brexit – Πτώση περί το 15% για τη στερλίνα

Oxford Economics: Μείωση άνω του 1% του βρετανικού ΑΕΠ σε περίπτωση Brexit – Πτώση περί το 15% για τη στερλίνα
Πλήγμα για την επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη, αλλά και για τις τιμές των μετοχών
Ζοφερό παρουσιάζει το μέλλον της βρετανικής οικονομίας νέα έκθεση της Oxford Economics σε περίπτωση που οι βρετανοί ψηφοφόροι αποφασίσουν μια αποχώρηση της χώρας τους από την Ε.Ε.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ένα Brexit θα άφηνε το ποσοστό του βρετανικού ΑΕΠ 1,3 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα μέχρι το β' τρίμηνο του 2018, αν και υποστηρίζει ότι το βασικό της σενάριο προβλέπει παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Η Oxford Economics σημειώνει ακόμη ότι μια ψήφος υπέρ της εξόδου από το ευρωπαϊκό μπλοκ θα έπληττε κυρίως την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, ενώ αρνητικός θα ήταν ο αντίκτυπος και για τους καταναλωτές.
Επίσης, εκτιμά ότι αρχικώς η στερλίνα θα υποχωρούσε κατά 15% πριν ανακάμψει και ανακτήσει μέρος των απωλειών, ενώ η αυξημένη αβεβαιότητα θα οδηγούσε σε έντονη πτώση στις τιμές των μετοχών το δεύτερο ήμισυ του 2016.
«Ένα Brexit θα παρουσίαζε ένα δίλημμα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής», σημειώνει και προσθέτει ότι «ενώ μια αδύναμη στερλίνα θα προκαλούσε αρχικώς μια ανοδική τάση στον πληθωρισμό, εκτιμούμε ότι θα υπάρξει μείωση επιτοκίων προκειμένου να υποστηριχθεί η δραστηριότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης