Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Schaeuble προειδοποιεί: Θέμα πρεστίζ και όχι ουσίας η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – Μέχρι τον Απρίλιο η αξιολόγηση

Ο Schaeuble προειδοποιεί: Θέμα πρεστίζ και όχι ουσίας η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – Μέχρι τον Απρίλιο η αξιολόγηση
Η Ε.Ε. ακόμη επιθυμεί τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης ανέφερε ο Schaeuble
Λίγες ώρες μετά το Eurogroup όπου καλλιεργήθηκαν θετικές προσδοκίες, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, προσγειώνει την Ελλάδα στην ωμή πραγματικότητα.
Σε ειδική αναφορά του σήμερα 8 Μαρτίου του 2016,  για το ελληνικό χρέος τόνισε ότι είναι θέμα πρεστίζ και όχι ουσίας η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Σημειώνεται ότι ήδη το θέμα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχει απαξιώσει με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος φέρεται να είπε στον γάλλο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, ότι το έκανε επίτηδες και ξεκίνησε τη σχετική συζήτηση.
Σύμφωνα με το βίντεο που ανέβασε στο προσωπικό του κανάλι στο You Tube, ο δημοσιογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, ο Moscovici είπε στον Dijsselbloem ότι ξεκίνησε μια τεράστια συζήτηση για το ελληνικό χρέος, για να λάβει την απάντηση του επικεφαλής του Eurogroup ότι «το έκανε επίτηδες».
Εν τω μεταξύ, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, επισημαίνοντας ότι μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, τον Απρίλιο, θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και των ελληνικών μεταρρυθμίσεων.
Μάλιστα, τόνισε ότι η Ε.Ε. ακόμη επιθυμεί τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει ό,τι έχει συμφωνήσει να κάνει.
Επίσης, ανέφερε ότι δεν πρέπει να μετατραπεί η προσφυγική κρίση σε πρόσχημα προκειμένου η Ελλάδα να μην εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος βοήθειας.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην αύξηση του χρέους που παρατηρείται σε μερικές χώρες της Ε.Ε., σημειώνοντας ότι σαφώς κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν προσαρμογές μέχρι τον Μάιο, ακόμη και αν αυτές είναι δύσκολο να περάσουν στο εσωτερικό των χωρών.
Αναφερόμενος στο Brexit τόνισε ότι αποτελεί σοβαρό γεωπολιτικό κίνδυνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης