Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης στο CNBC: Η Κύπρος χρειάστηκε να εφαρμόσει δραστικές μεταρρυθμίσεις

Αναστασιάδης στο CNBC: Η Κύπρος χρειάστηκε να εφαρμόσει δραστικές μεταρρυθμίσεις
Διαψεύσαμε όλες τις αρνητικές προβλέψεις, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας και αυτή του τραπεζικού τομέα, τόνισε ο κύπριο πρόεδρος
Στους σκληρούς όρους του προγράμματος διάσωσης της Κύπρου, που επέτρεψαν όμως στη χώρα να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.
Αυτή την εβδομάδα, σημειωτέον, η Κύπρος εξήλθε του τριετούς προγράμματος διάσωσης, ύψους 10 δισ. ευρώ, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων ότι κατέγραψε το καλύτερο έτος οικονομικής ανάπτυξης σε επτά χρόνια.
Ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης, ανέφερε ότι οι αυστηροί όροι του πακέτου διάσωσης σήμανε την ανάγκη εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στον τραπεζικό τομέα, τη δημοσιονομική πολιτική και τις κρατικές επιχειρήσεις, μεταρρυθμίσεις που έγιναν και δεν τις μπλόκαρε το κοινοβούλιο της χώρας.
«Η Κύπρος χρειάστηκε δραστικές μεταρρυθμίσεις (…) Ήταν υποχρέωσή μας να αντιμετωπίσουμε την κρίση», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Κύπρος διέψευσε όλες τις αρνητικές προβλέψεις, όλες τις αρνητικές εκτιμήσεις (…) Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας και επίσης του τραπεζικού τομέα».
Πάντως, όπως ανέφερε ο κύπριος πρόεδρος, «οι αυστηρές πολιτικές λιτότητας δεν βοηθούν αν αγνοήσουμε την κοινωνική συνοχή ή τις επιπτώσεις στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης