Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κόλλιας (ΟΕΕ): Το ελληνικό δημόσιο χρέος χρειάζεται αναδιάρθρωση - Ανάγκη, όμως, και για μεταρρυθμίσεις

Κόλλιας (ΟΕΕ): Το ελληνικό δημόσιο χρέος χρειάζεται αναδιάρθρωση - Ανάγκη, όμως, και για μεταρρυθμίσεις
Η ελληνική οικονομία χρειάζεται σταθερά πρωτογενή πλεονάσματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου 
Ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται αναδιάρθρωση επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, σε νέα δήλωσή του.
Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι «η επαναφορά της συζήτησης για το ελληνικό δημόσιο χρέος από ευρωπαϊκά χείλη σωστά γίνεται, καθώς το συγκεκριμένο μέγεθος χρειάζεται αναδιάρθρωση και πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, όπως αυτή επαναδιατυπώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, με το τρίτο μνημόνιο».
Ο κ. Κόλλιας, ωστόσο, τονίζει ότι ταυτόχρονα η συζήτηση για το ελληνικό χρέος δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίζει από τον βασικό στόχο για την ελληνική οικονομία.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΕΕ, η ελληνική οικονομία χρειάζεται σταθερά πρωτογενή πλεονάσματα, εφαρμογή μακροχρόνιων και βιώσιμων μεταρρυθμίσεων, που θα απελευθερώσουν την οικονομία από βαρίδια και θα βάλουν ένα τέλος στη δημιουργία νέου χρέους, αλλά και εφαρμογή πολιτικών, που θα οδηγήσουν τάχιστα την οικονομία στην ανάπτυξη, ώστε να αυξηθεί ο παρονομαστής, στο λόγο χρέους/ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης