Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοινές περιπολίες στην ελληνο-αλβανική μεθόριο ξεκινούν Ιταλοί και Αλβανοί αστυνομικοί

Κοινές περιπολίες στην ελληνο-αλβανική μεθόριο ξεκινούν Ιταλοί και Αλβανοί αστυνομικοί
Στόχος της συνεργασίας να αποτραπεί η μετακίνηση προσφύγων από Ελλάδα προς Αλβανία και δια μέσου Αδριατικής σε Ιταλία
Από κοινού ξεκινούν περιπολίες εντός των επομένων ημερών Ιταλοί και Αλβανοί αστυνομικοί κατά μήκος της ελληνο-αλβανικής μεθορίου προκειμένου να αποτραπεί η διέλευση προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών από την Ελλάδα προς την Ευρώπη δια μέσου Αλβανίας και Αδριατικής μετά το οριστικό κλείσιμο του λεγόμενου βαλκανικού διαδρόμου.
Η συμφωνία για μικτές περιπολίες, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επετεύχθη κατά τη συνάντηση που είχαν πρόσφατα στην Ρώμη οι υπουργοί Εσωτερικών των δυο χωρών κ.κ. Angelino Alfano και Saimir Tahiri και προβλέπει ιταλική βοήθεια σε προσωπικό και τεχνικά μέσα για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της μεθορίου με την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, οι κοινές περιπολίες ξεκινούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς ν' αποκλείουν το ενδεχόμενο ν' αρχίσουν ακόμη και το Σάββατο.
Μάλιστα στο πλαίσιο της συνεργασίας συναντήθηκαν στην Αυλώνα οι αρχηγοί της αστυνομίας των δύο χωρών για να εξειδικεύσουν την συμφωνία των πολιτικών τους προϊσταμένων.
Εκτιμάται ότι η Ιταλία σπεύδει να προσφέρει βοήθεια στα Τίρανα καθώς ανησυχεί ότι ενδεχόμενη επιλογή της Αλβανίας ως ενδιάμεσης χώρας, από τα καραβάνια των προσφύγων, θα οδηγήσει τους πρόσφυγες, δια της Αδριατικής, στα εδάφη της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης