Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Roland Berger εκτελεί απόφαση κατάσχεσης 1,8 εκατ στην Attica bank επί αγγλικού εδάφους

tags :
Η Roland Berger εκτελεί απόφαση κατάσχεσης 1,8 εκατ στην Attica bank επί αγγλικού εδάφους
Μήνυση κατά της Attica bank έχει υποβάλλει η εταιρία διαχείρισης χαρτοφυλακίου Roland Berger με την κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, εκβίασης και υπεξαίρεσης.
Η Roland Berger εκτελεί απόφαση κατάσχεσης 1,8 εκατ ευρώ στην Attica bank επί αγγλικού εδάφους σύμφωνα με πηγή που συνομίλησε με το bankingnews.
Η εταιρία διαχείρισης χαρτοφυλακίου Roland Berger ΕΠΕ από τα αγγλικά δικαστήρια κέρδισε υπόθεση αντιδικίας με την Attica bank και την ερχόμενη εβδομάδα θα εκτελεστεί απόφαση κατάσχεσης επί αγγλικού εδάφους 1,8 εκατ ευρώ πιθανότατα στην Attica fund PLC.
Εν συντομία το ιστορικό
Μήνυση - και νέα μήνυση - κατά της Attica bank έχει υποβάλλει η εταιρία διαχείρισης χαρτοφυλακίου Roland Berger με την κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, εκβίασης και υπεξαίρεσης.
Η εταιρία Roland Berger καταγγέλλει τους Γιάννη Γαμβρίλη πρόεδρος της Attica bank, Ιωάννη Ιωαννίδη  Γενικό Διευθυντή και άλλων 4 στελεχών της τράπεζας.
Η εταιρία Roland Berger έχει πελάτες μεγάλες εταιρίες.
Η εταιρία Roland Berger σύναψε με την Attica bank χρηματοδοτικές μισθώσεις ακίνητο με sales and lease back.
H σύμβαση αφορά ακίνητο που ανήκει στην οικογένεια Παπασταύρου που είναι και ο εκπρόσωπος της Roland Berger.
Η εταιρία κατηγορεί την Attica bank ότι υπεξαίρεσε ακίνητο αξίας 360,5 χιλιάδων ευρώ.
Η εταιρία κατέφυγε στα δικαστήρια της Μεγάλης Βρετανίας καταθέτοντας αίτηση πτώχευσης κατά της Attica bank λόγω ζημιών και ανεπάρκειας κεφαλαίου.
Με βάση την μήνυση η Attica bank φέρεται – με βάση τον καταγγέλλοντα – να υπεξαίρεσε συνολικά περιουσιακά στοιχεία 458.000 ευρώ δια ψευδούς παράστασης γεγονότων.
Συνολικά η Attica bank δια απάτης, υπεξαίρεσης και εκβιάσεως απέσπασε όφελος 458 χιλιάδων ευρώ και προκάλεσε αποθετική ζημία 1,48 εκατ..
Για το ως άνω ποσό η εταιρία προσέφυγε με την υπαριθμόν 222 statutory demand ενώπιον του high court of justice του Λονδίνου το οποίο επιδίκασε το άνω ποσό και η απαίτηση κατέστη αμετάκλητη βάσει του νόμου 3045/02/07/2009 περί διασυνοριακών πτωχεύσεων
Η απάντηση της Attica bank ήταν να υποβάλλει αγωγή ότι επλήγει η φήμη της ζητώντας 40 εκατ ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης