Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mobius (Templeton Group): Σε σημείο καμπής οι αναδυόμενες αγορές μετά την πτωτική πορεία

Mobius (Templeton Group): Σε σημείο καμπής οι αναδυόμενες αγορές μετά την πτωτική πορεία
Ράλι στις αγορές των αναπτυσσόμενων χωρών από τα χαμηλά του Ιανουαρίου
Σε σημείο καμπής είναι οι αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με τον Mark Mobius, εκτελεστικό πρόεδρο της Templeton Emerging Markets Group, εκφράζοντας αισιοδοξία μετά τη χειρότερη ετήσια πορεία που είχαν σε τέσσερα χρόνια.
Η πιθανή αλλαγή πορείας στην Ασία είναι σημαντική εν μέσω ανάπτυξης στην περιοχή, σημείωσε ο Mark Mobius σε ομιλία του στην Κουάλα Λουμπούρ σήμερα, Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 και πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για το γεγονός ότι οι επενδυτές είναι «underweight» για τις αναδυόμενες αγορές.
Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης MSCI Emerging Markets έσβησε τις απώλειες για το 2016 και έχει σημειώσει ράλι 16% από το χαμηλό του Ιανουαρίου του 2009, ενώ ένας δείκτης για τα νομίσματα των αναπτυσσόμενων χωρών καταγράφει κέρδη 2% φέτος.
Η ζήτηση για πιο ριψοκίνδυνα assets αυξάνει, καθώς η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται από το χαμηλό 13 ετών και οι φθηνότερες αποτιμήσεις αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για την οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα και το τέλος των κοντά στο μηδέν επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Ριμπάουντ στα χρηματιστήρια των αναδυόμενων αγορών


Ενώ υπάρχει μέγιστη απαισιοδοξία στην αναδυόμενη Ασία, η Κίνα παραμένει ακόμη «μια τεράστια ιστορία ανάπτυξης», ενώ η Ινδία επεκτείνεται με πολύ ωραίο ρυθμό, σημείωσε ο Mobius.
Κατά την άποψη της Templeton, το μαλαισιανό νόμισμα ρίνγκιτ είναι υποτιμημένο κατά 28% και η χώρα έχει ελκυστικές προοπτικές.
Οι τιμές των εμπορευμάτων πλησιάζουν στον πάτο, ανέφερε ο Mobius και επισήμανε ακόμη ότι οι αμερικανικές αγορές έχουν κορυφώσει και ίσως ξεφύγουν ή υποχωρήσουν, κάτι που είναι καλό για τις αναδυόμενες αγορές.
Τέλος, σημείωσε ότι η FED ίσως εγκαταλείψει την πολιτική αύξησης των επιτοκίων το 2016, κάτι που θα οδηγήσει το χρήμα σε αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης