Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τρεις λογιστές για τζίρο μόλις 5 εκατ. ευρώ διαθέτει το Ελληνικό Α.Ε. - Το ελληνικό κομματικό παράδοξο

Τρεις λογιστές για τζίρο μόλις 5 εκατ. ευρώ διαθέτει το Ελληνικό Α.Ε. - Το ελληνικό κομματικό παράδοξο
Η φρέσκια πρόσληψη του λογιστή που ξέρει μόνο από... περίπτερα
To Ελληνικό Α.Ε., με τζίρο 5.041.884,60 και έξοδα διοίκησης 774.760,62, έχει την πολυτέλεια να έχει δύο λογιστές και έναν οικονομικό ελεγκτή.
Το παράδοξο της υπόθεσης, όπως μας πληροφορούν, είναι ότι ο «φρέσκος» λογιστής προσελήφθη από τη νέα πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Ελληνικό Α.Ε. κα Σουλτάνα (Νανά) Σπυροπούλου, μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων, μπορεί να μην ερωτήθηκε για τις γνώσεις λογιστικής, ο οποίος να σημειωθεί έχει δικαίωμα ελέγχου βιβλίων Γ' κατηγορίας, δηλαδή για... περίπτερα.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, προσπαθεί να μάθει πως κλείνουν τα λογιστικά βιβλία Β' κατηγορίας και ειδικότερα εταιρειών Α.Ε.
Είναι εμφανές ότι δεν είναι μεμπτό για κάποιον που θέλει να μάθει και να εμπλουτίσει τις προσωπικές του γνώσεις.
Αυτοί όμως που γνωρίζουν καλύτερα από εμάς κάνουν λόγο για ρουσφέτι και φωτογραφίζουν την Πλατεία Κουμουνδούρου.
Ποιος πληρώνει όμως είναι το θέμα όταν πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία του Δημοσίου είναι πιθανόν να πληρώνει ο φορολογούμενος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014 η εταιρεία παρουσίασε κέρδη προ φόρων 1.821.169,35 ευρώ έναντι ζημιών 3,539.056,71 ευρώ το 2013.
Η προηγούμενη διοίκηση προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση αλλά οι τρέχουσες ανάγκες τακτοποίησης ανθρώπων που εργάστηκαν για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία πρέπει να… αποζημιωθούν.
Αν είναι έτσι οι συνθήκες όπως μας τις περιγράφουν θυμίζει άλλες εποχές ενώ οι σημερινές εποχές απαιτούν άλλους χειρισμούς.
Πρέπει να θυμίσουμε ότι η Ρουμανία για να αποφύγει τα οικονομικά δεινά με την έλευση του ΔΝΤ στη χώρα τους ελήφθη η απόφαση αν απομακρυνθούν από τα κρατικά ταμεία περισσότεροι 200.000 άνθρωποι -εργαζόμενοι με την προσδοκία τη διάσωση του ιδιωτικού τομέα που παράγει πλούτο.
Όσο για το Ελληνικό Α.Ε. περιμένουμε από τη διοίκηση να μας πει ότι δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο λογιστήριο Α.Ε. όταν μάλιστα ο τζίρος της μειώθηκε στα 5 εκατ. ευρώ το 2014 από 14,7 εκατ. το 2013.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης