Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist Intelligence Unit: Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι παγκοσμίως – Στην 4η θέση το Grexit, στην 5η προεδρία Trump στις ΗΠΑ

Economist Intelligence Unit: Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι παγκοσμίως – Στην 4η θέση το Grexit, στην 5η προεδρία Trump στις ΗΠΑ
Οι μιλιταριστικές τάσεις του Trump προς τη Μέση Ανατολή θα αυξήσουν την τζιχαντιστική απειλή, τονίζεται
Τους δέκα μεγαλύτερους κινδύνους παγκοσμίως παρουσιάζει το Economist Intelligence Unit, με το Grexit να φιγουράρει στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, ενώ στην Πέμπτη βρίσκεται πιθανή προεδρία Trump στις ΗΠΑ, η οποία θεωρείται ότι θα ήταν μεγαλύτερος παγκόσμιος κίνδυνος από την αύξηση της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών.
Μάλιστα, για σχετικά με την προεδρία Trump σημειώνεται ότι «οι μιλιταριστικές του τάσεις προς τη Μέση Ανατολή και η απαγόρευση σε όλους τους Μουσουλμάνους να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ μπορεί να αποτελέσει εν δυνάμει εργαλείο στρατολόγησης για ομάδες τζιχαντιστών».
Η εταιρεία ερευνών σημειώνει ότι η εχθρική συμπεριφορά του Trump προς το ελεύθερο εμπόριο και η αποξένωση με Μεξικό και κυρίως την Κίνα θα μπορούσε να κλιμακωθεί τάχιστα σε έναν πόλεμο εμπορίου.
Σημειώνεται ότι στη λίστα με τους 10 μεγαλύτερους κινδύνους, στην πρώτη θέση βρίσκεται μια ανώμαλη προσγείωση της οικονομίας της Κίνας, ακολουθούμενη από τις επεμβάσεις της Ρωσίας σε Ουκρανία και Συρία που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ένα νέο ψυχροπολεμικό κλίμα.
Στην τρίτη θέση είναι μια κατάρρευση της Ε.Ε., βασανιζόμενη από εξωτερικές και εσωτερικές πιέσεις, στην τέταρτη θέση βρίσκεται ένα πιθανό Grexit, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει πιθανή νίκη του Donald Trump στις εκλογές στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης