Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατρούγκαλος: Γεφυρώνεται σταδιακά το χάσμα με τους θεσμούς, που τώρα δέχονται κάποιες κυβερνητικές προτάσεις

Κατρούγκαλος: Γεφυρώνεται σταδιακά το χάσμα με τους θεσμούς, που τώρα δέχονται κάποιες κυβερνητικές προτάσεις
Στο θέμα των ποσοστών αναπλήρωσης αναζητείται συμβιβαστική λύση
Σημεία προόδου στα θέματα στα οποία είχε διαπιστωθεί αγεφύρωτο χάσμα, φάνηκαν σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, κατά τη διάρκεια της τετράωρης διαπραγμάτευσης θεσμών-κυβέρνησης για το ασφαλιστικό που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 και ολοκληρώθηκε το απόγευμα.
Ειδικά για την ελληνική πρόταση περί αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο επικούρησης κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα, όπως υποστήριξε ο Κατρούγκαλος υπήρξε «περισσότερο θετική ματιά», τόσο από τους Ευρωπαίους, όσο και από το ΔΝΤ, το οποίο μέχρι σήμερα ήταν κατηγορηματικά αντίθετο στην πρόταση.
Στο θέμα των ποσοστών αναπλήρωσης, αναζητείται συμβιβαστική λύση, «ισορροπία» όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.
Υπενθυμίζεται, ότι οι δανειστές μέχρι πρόσφατα ζητούσαν μετ' επιτάσεως μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα εισφορών-παροχών, απορρίπτοντας τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα της ελληνικής πρότασης, που προστάτευε τους χαμηλόμισθους με λίγα χρόνια ασφάλισης.
Η ελληνική πλευρά ζήτησε νέο ραντεβού το Σάββατο 19/3, προκειμένου να δεσμεύσει τους δανειστές να μην φύγουν από την Ελλάδα, με στόχο να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η πρώτη αξιολόγηση.
Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η συμφωνία μπορεί να κλείσει ακόμα και το Σάββατο», εφόσον βέβαια υπάρξει συνάντηση.
Μέχρι στιγμής, η σχετική συνάντηση δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης