Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: «Μαζεύει» τη δήλωση ότι τα χειρότερα έρχονται για το φορολογικό

Τρ. Αλεξιάδης: «Μαζεύει» τη δήλωση ότι τα χειρότερα έρχονται για το φορολογικό
Υπάρχει πίεση, λόγω των συμφωνιών που έχουν γίνει, προσπαθούμε να κάνουμε πιο λογικές τις διατάξεις, που είναι σε πολλές περιπτώσεις παράλογες και άδικες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης
(upd) Τις δηλώσεις για τα «χειρότερα που έρχονται» στο φορολογικό, «μαζεύει» ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης, μετά τις αντιδράσεις.
Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι με τη δήλωση "τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα", αναφερόταν στο φορολογικό παραλογισμό που κληρονόμησε η κυβέρνηση.
«Μιλούσα για συγκεκριμένα παραδείγματα που κληρονομήσαμε, δεν αναφερόμουν στα τρέχοντα», σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι είχε μόλις δώσει δυο συγκεκριμένα παραδείγματα, για τα ταξίμετρα των ταξί αλλά και για το γεγονός ότι οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί φορτώνονται ΕΝΦΙΑ χιλιάδων ευρώ.
«Σε αυτά τα δυο παραδείγματα αναφερόμουν, καμία σχέση με τη σημερινή περίοδο. Η κυβέρνηση έχει εντοπίσει τα θέματα και μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών συμφωνιών, λύνουμε όσο μπορούμε αυτά τα ζητήματα.
«Αναφερόμουν στη φορολογική ιστορία της χώρας, αυτά που κληρονομήσαμε. Αναφερόμουν σε δυο συγκεκριμένα παραδείγματα. Καμία σχέση με τα τωρινά, στα οποία αναφέρθηκα αμέσως μετά. Προσπαθούμε τις επιβαρύνσεις να τις μοιράσουμε όσο το δυνατόν δικαιότερα», υπογράμμισε.
Σχολιάζοντας τα φορολογικά μέτρα, ο υπουργός σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε αντιδράσεις για τις επιβαρύνσεις άνω των 2500 και των 3000 ευρώ, γιατί όποιον συναντάω μου λέει 'πού υπάρχουν αυτοί οι μισθοί;'».
Η χώρα είναι μπροστά σε μια συγκεκριμένη συμφωνία. Πρέπει να υλοποιήσουμε τη συμφωνία. Σε κανέναν που είναι αναγκασμένος να βάζει φόρους δεν αρέσει. Δεν κρατάμε τον ΕΝΦΙΑ από πολιτική επιλογή αλλά από πολιτική αναγκαιότητα, αλλά κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την μικρότερη δυνατή φορολογική επιβάρυνση, επανέλαβε ο υπουργός.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr
Αίσθηση προκαλεί η παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στη φορολογία.
«Αν ήθελα να βάλω έναν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας θα ήταν, "τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα"», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης από το βήμα της Βουλής.
«Βεβαίως θα υπάρχει φορολογική επιβάρυνση στα εισοδήματα του 2016, αλλά θα είναι δίκαιη και αναλογική και θα είναι από ένα ύψος και πάνω», δήλωσε νωρίτερα, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.
Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2015 και, όπως είπε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει, αναδρομικά, κανένα νέο μέτρο.
Ο κ. Αλεξιάδης έκανε λόγο για υπερβολές και υποκρισία των ΜΜΕ σε ό,τι αφορά επιβαρύνσεις και περικοπές σε μισθούς 1.500 και 2.000 ευρώ, ενώ λίγο αργότερα, απαντώντας σε άλλη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμένου, συντάχθηκε με την άποψη ότι το φορολογικό σύστημα έχει πολλές αδικίες.
«Είναι σαφέστατο ότι το υπάρχον φορολογικό σύστημα δεν είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία και την οικονομία να αναπτυχθεί.
Υπάρχει πίεση, λόγω των συμφωνιών που έχουν γίνει, προσπαθούμε να κάνουμε πιο λογικές τις διατάξεις, που είναι σε πολλές περιπτώσεις παράλογες και άδικες» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης