Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Βούτση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τυνησίας – Στο επίκεντρο το προσφυγικό

Συνάντηση Βούτση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τυνησίας  – Στο επίκεντρο το προσφυγικό
O Προέδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο των συναντήσεων του με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Τυνησίας
Με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τυνησίας, επικεφαλής του Λαϊκού Μετώπου, κ. Hamma Hammami, και στελέχη του κόμματός του συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικόλαος Βούτσης, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συναντήσεων του με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Τυνησίας.
Κατά τη συνάντηση υπήρξε αμοιβαία ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις στις δύο χώρες, συζητήθηκαν δε και θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, όπως η προσφυγική κρίση και η τρομοκρατία.
Εξάλλου, ο κ. Βούτσης συναντήθηκε με βουλευτές και στελέχη όλων των κομμάτων σε δείπνο που παρέθεσε η Πρέσβης της Ελλάδας στην Τυνησία, Άννα Κόρκα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε επίσης συνάντηση με την ολιγάριθμη Ελληνική Κοινότητα της Τύνιδας, την οποία επισκέφθηκε στα γραφεία της, δίπλα στον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου, συνοδευόμενος από την Πρέσβη κ. Κόρκα.
Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θερμό και συγκινητικό κλίμα, ο κ. Βούτσης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς, τους οποίους προέτρεψε να διαμορφώσουν σχετική ατζέντα, προκειμένου να τα θέσουν στη Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας-Τυνησίας, που θα λάβει χώρα φέτος στην Τύνιδα, δέκα χρόνια μετά την προηγούμενη.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ελλήνων πεσόντων στην Τυνησία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Λίγο πριν την αναχώρησή του από την Τύνιδα, ο κ. Βούτσης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τυνησιακά μέσα ενημέρωσης σε αίθουσα του αεροδρομίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης