Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fortune: Εν μέσω προσφυγικής κρίσης, καταγράφεται πρόοδος μεταξύ πιστωτών – Ελλάδας

Fortune: Εν μέσω προσφυγικής κρίσης, καταγράφεται πρόοδος μεταξύ πιστωτών – Ελλάδας
Ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θέλει να τελειώσει το ταχύτερο η αξιολόγηση προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ελάφρυνση του χρέους, σημειώνει το περιοδικό
Τη σημαντική πρόοδο μεταξύ των ευρωπαίων πιστωτών και της Ελλάδας στις συνομιλίες για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού και του συνταξιοδοτικού συστήματος, που αποτελούν μέρος του πακέτου μέτρων που πρέπει να υιοθετήσει η Αθήνα προκειμένου να ξεκλειδώσει περαιτέρω οικονομική βοήθεια και να εξασφαλίσει ελάφρυνση του χρέους της, επισημαίνει το περιοδικό «Fortune», επικαλούμενο εκπρόσωπο της Κομισιόν.
«Η αποστολή υπήρξε παραγωγική, καταγράφηκε σημαντική πρόοδος στη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος», τόνισε και πρόσθεσε τη σημαντική πρόοδο σε σημαντικά μέρη της μεταρρύθμισης για το συνταξιοδοτικό».
Ακόμη ανέφερε ότι οι επικεφαλής της αποστολής θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι συζητήσεις.
Όπως σημειώνει το περιοδικό, ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θέλει να τελειώσει το ταχύτερο η αξιολόγηση προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ελάφρυνση του χρέους, να βοηθήσει να ανακάμψει η εμπιστοσύνη για την οικονομία της χώρας και να πείσει τον ελληνικό λαό ότι οι θυσίες τους τα έξι χρόνια λιτότητας αποδίδουν.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι συζητήσεις έχουν τραβήξει για μήνες εξαιτίας των διαφωνιών στους δημοσιονομικούς στόχους, τις περικοπές στις συντάξεις και τη μεταρρύθμιση του φορολογικού.
Το περιοδικό «Fortune» επικαλούμενο πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις, σημειώνει ότι οι πιστωτές της Ε.Ε. είναι πιο επιεικείς κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης έναντι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο σημειώνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους από αυτή που ετοιμάζονται να εξετάσουν οι εταίροι της ζώνης του ευρώ.
Μάλιστα, σημειώνεται ότι μια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ τον Απρίλιο θα είναι κρίσιμη για την Ελλάδα, που επίσης είναι αντιμέτωπη με την τεράστια προσφυγική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης