Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Τηλεφωνική επικοινωνία Vl. Putin με τον εμίρη του Κατάρ για τη Συρία

Κρεμλίνο: Τηλεφωνική επικοινωνία Vl. Putin με τον εμίρη του Κατάρ για τη Συρία
Με πρωτοβουλία του εμίρη του Κατάρ η επικοινωνία των δύο ηγετών, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου
Τηλεφωνική επικοινωνία με την εμίρη του Κατάρ, Tamim bin Hamad Al Thani, είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, με τις εξελίξεις στη Συρία να τίθενται στο επίκεντρο της επικοινωνίας των δύο ανδρών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν στην κρίση στη Συρία.
Ο εμίρης του Κατάρ, με πρωτοβουλία του οποίου έγινε η επικοινωνία, αξιολόγησε πολύ θετικά τις προσπάθειες της Ρωσίας για ομαλοποίηση των συνθηκών στη Συρία, μετά την απόφαση του ρώσου προέδρου, στις 14 Μαρτίου 2016, να αποσύρει την πλειοψηφία των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να γίνει σεβαστή από όλες τις πλευρές η παύση πυρός στη Συρία, που αποτελεί και την προϋπόθεση για μια πολιτική λύση, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
Τέλος, συμφώνησαν για τη συνέχιση της στενής συνεργασίας Κατάρ - Ρωσίας στο ζήτημα της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωπιστικής πτυχής του ζητήματος, για την οποία τόνισαν την ανάγκη για διμερείς ενέργειες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης